Mijnmoment slash communicatie

Mijnmoment blijft dat ding tussen kerst en oud&nieuw. Bij de dagen dat er wordt teruggekeken en balansen worden opgemaakt past Mijnmoment als geen ander. En bij de TOP 2000, laten we eerlijk zijn.

Mijnmoment zomertour, waarin ik in de zomermaanden als de business stil ligt en iedereen tijd heeft bij zo’n 50 Mijnmomenters langs ga om ze te fotograferen en filmen, is ook een eigen ding aan het worden.

Mijnmoment is een uniek platform van indrukwekkende, mooie en ook grappige verhalen. Maar Mijnmoment is ook een netwerk geworden. Met Mijnmoment heb ik gemerkt dat er een zwerm is ontstaan van mensen die elkaar nog niet (allemaal) kennen maar al wel met elkaar zijn verbonden.

Het meedoen aan het schrijven van de verhalen, het nadenken over het eigen verhaal (een intrinsiek proces), het lezen van de verhalen, het inleven in de verhalen van anderen in diezelfde zwerm en de feedback die ontstaat binnen en buiten de zwerm maakt het tot een soort jaarlijkse traditie. Een ritueel van het eindejaar.

En daarbij, de Mijnmomenters zijn mensen die ik, Henk-Jan Winkeldermaat, als individu uitnodig. Dit zijn mensen uit mijn netwerk, mensen die ik leuk vind, inspirerend en die ik aanbeveel. Daarmee wordt het (voor sommigen) ook een pool van mensen die door hun verhaal op Mijnmoment een interessante match kunnen zijn om mee samen te werken aan een project, of een opdracht mee te doen of een opdracht te gunnen. Of gewoon koffie mee te drinken. Kortom: het netwerk wordt waardevol.


En nu is er Mijnmoment/communicatie (slash communicatie) als logische optelsom van Mijnmoment en de Mijnmoment zomertour.

Ik word geholpen door verschillende inspirerende mensen om Mijnmoment aan te bieden als concept voor bijvoorbeeld interne- en externe communicatie. “Er zijn veel bedrijven die dat willen”, hoorde ik innovatie-adviseur Anke Wiersma van Syntens vrijdag zeggen, aan een tafeltje in Villa Sonsbeek in Arnhem. “Mensen willen verbinden, dat is ontzettend belangrijk in een organisatie, en dat doen de verhalen van Mijnmoment.”

Openheid, kwetsbaarheid en echtheid. Op basis hiervan een verhalenreeks maken waarin de medewerkers van jouw bedrijf vertellen over hun persoonlijk belangrijkste moment in hun leven. Een moment dat hun leven erg heeft veranderd. Iedereen heeft zo’n moment.

Ik voel me verbonden met mensen die open en echt zijn, en zich kwetsbaar durven op te stellen. En ik ben niet de enige.

En een bedrijf of organisatie heeft baat bij medewerkers die elkaar echt kennen en daarmee begrip voor elkaar hebben. Dat zorgt voor een fijne werksfeer en blablabla dus meer omzet. Een betere onderlinge communicatie als start van succes. Ik ben er van overtuigd dat dit met een Mijnmoment-vorm is te realiseren. Via intranet, internet, boeken.

Ik zou dat proces kunnen begeleiden, en foto en videoportretten kunnen maken. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit Mijnmoment slash communicatie in te vullen. Daar komen we wel uit.

Als je je aangesproken voelt om hierover eens met me van gedachten te wisselen, mail me op info@punkmedia.nl >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven