Mirjam de Boer

Bijzonder wat er nu gebeurt. Ik besef mij ineens op dit moment wat een fijn bijzonder moment is het NÚ!  Mijn moment is dan ook nu… niet gister, niet morgen, maar nu. Elke dag weer.

Mijn moment is nú terug te blikken op dit bizarre jaar. Ik voel mij nu op dit moment dankbaar dat ik gelukkig gezond ben en word geliefd en liefheb. Dat ik in het moment van nu terugkijk op een jaar waar de hele wereld op zijn kop stond en nog steeds staat door COVID-19 – het Coronavirus. Een jaar waar het C-woord elke dag in het nieuws is. Online of offline. Nee, er is geen moment voorbij gegaan dat die negatieve Coronageluiden niet om mij heen waren…

En toch voel ik nu op dit moment, dat het mij niet of nauwelijks negatief heeft beïnvloed in hoe ik mij voelde door het jaar heen. Op dit moment realiseer ik mij hoe krachtig en versterkend het is geweest op de momenten dat de lockdowns en strenge overheidsregels, die ook mijn leven flink raakten, ik niet heb gekeken naar wat er niet kon. Ik besef me nu des te meer dat ik mij meteen ben gaan richten op wat er wél kon en mogelijk was. Die positieve op mogelijkheden gerichte focus heeft mij steeds keer op keer versterkt in mijn moment!

Want ja, mijn momenten dit jaar zouden eigenlijk moeten zijn dat we gingen trouwen, mijn verjaardag groots ging vieren, zakelijk gezien een volle agenda had staan met trainingen en begeleidingen, retraites geven op mijn droomplek Finca Maran in Andalusië. Ik wilde mensen blij maken in hun ontwikkeling, nieuwe concepten op de markt zetten, ik wilde met familie en vrienden het leven vieren, verre reizen maken met mijn lief en had ik graag uitbundig Kerst met mijn lieve familie willen vieren.

Omdat dit niet kon heb ik juist ineens vele andere mooie momenten gekregen. Ik heb mij noodgedwongen overgegeven aan het moment en de beperkingen en juist gekeken in het moment wat er wel mogelijk was. Ik werd enorm teruggeworpen op mijzelf, nog meer bewustzijn ontwikkeld en heb daardoor ontdekt bij mezelf dat ik prima om kan gaan met onzekerheid en negatieve prikkels.

Ik heb geleerd dat een positieve mindset je vitaal en gelukkig doet voelen. De scheiding van twee jaar geleden echt plek kunnen geven. Ik heb intens genoten van de natuur, de komst van de lente, de zomer en de herfst waren nog nooit zo geur- en kleurrijk. De liefde voor elkaar was intenser dan ooit, we waren 24/7 bij elkaar. Mijn nieuwe woonomgeving en huis is mijn thuis geworden door de verbouwing die we samen in het voorjaar hebben doorgezet. De zeldzame momenten van contact met dierbaren en ook de deelnemers in de training waren intenser dan ooit. Nieuwe samenwerkingen kwamen tot stand, er was ruimte om de minder bedeelden gratis te helpen en te steunen. Minder prikkels van buitenaf maakten mijn geest helderder, mijn hart liefdevoller, mijn genieten intenser en dit jaar ben ik dichterbij mezelf gekomen. En heb ik elke dag bewuster geleefd en geoogst.

Dus dit jaar is mijn moment NÚ… niet gister, niet morgen, maar nu… Elke dag weer.


Ik ben Mirjam de Boer. Pluk de dag met een pure lach. Leef en werk met de overtuiging: ‘it’s not WHAT you offer, it’s WHO you are’. Verbinder, passievol leiderschap- & mindfulness trainer en partner van Marc-Jan en bij iDDD Company – www.iddd.nlmirjam@iddd.nl

5 gedachten over “Mirjam de Boer”

  1. Ja heel mooi om een jaar niet in hét moment in te delen, maar in het nu. Genieten van wat er nu gebeurt. Dat is een goede levenshouding. Bedankt voor het delen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven