Mirjam Gootjes

Het was heel stil in mij. Op mijn moment in 2015.

Het raakt mij nu weer. En ik voel ook, het is goed zo. Een moment in stilte daar in Castricum aan Zee. Tijdens de iDDD Lifetime Leadership Master training. Met uitzicht over de ruime zee, mijn blik op de horizon gericht, nam ik tijd voor mezelf. En een diep inzicht kwam.

Terwijl ik bezig was mijn droomambitie te schetsen en mijn leidende principe, ‘It’s not WHAT you offer, but WHO you are’, om te zetten naar een eigen businessconcept, werd ik hard geconfronteerd met mijzelf. Wie ben ik? Waarom voel en weet ik niet wat ik echt wil? Waar gaat mijn hart weer een sprongetje van maken? Ik wist het niet. Het werd stil in mij. Heel stil…

En heel diep van binnen wist ik het eigenlijk wel. Ik wilde moeder worden.  Al 13 jaar vecht ik hiervoor. Ik wil zo graag een kind groot brengen met al mijn liefde als vrouw. Iets geven, zorgen voor, iets voortplanten van ons. Dat geeft mijn leven betekenis. Dat is waar ik van droom. Onbewust had ik zelfs mijn hele bestaansrecht als vrouw, als Mirjam, hieraan vastgekoppeld. Ik dacht: pas als ik moeder word, bén ik iemand, bén ik waardig. Dus daar lag mijn echte grote verlangen.

Wij hadden er alles aan gedaan. Ik geloofde echt dat het voorbestemd was voor mij, voor ons. We zijn immers beiden gezond. Het moest gewoon lukken. Alleen heb ik met mijn positieve instelling en lach alles ‘weggevoeld’. Diep van binnen wilde ik niet écht onder ogen zien dat het uiteindelijk niet voorbestemd was… Dat deed pijn. Veel pijn. Daarom bleef ik zo lang ‘vechten‘. Vechten voor mijn eígen bestaansrecht, onder het mom van mijn kinderwens. Een diepe zucht volgde. En het was weer stil in mij. We besloten, het is goed zo. We stoppen met proberen, met vechten, met deze droom waarmaken. Maar ja, dat voelde wel alsof ik ineens mijn focus, mijn droom, mijn drive in het leven kwijt was… En weer werd het stil in mij. En in die stilte, schreef ik vanuit mijn hart met betraande ogen, uiteindelijk de woorden op: ‘Als ik geen moeder word, ben ik nog steeds heel veel waard. Ik mag er zijn. Ook al ben ik geen moeder’. Met dit inzicht, dit belangrijke moment in 2015, kwam er weer ruimte om te dromen. Om te ontdekken wie ik nog meer ben en waar mijn passie ligt. Ik droomde weer!

Ineens kwam ook een eerdere droom en stille wens om ooit misschien een B&B te starten in het buitenland, weer ter sprake. En ja hoor, drie maanden later kwam in Andalusië onze droomplek ‘zomaar’ (bestaat toeval?) op ons pad. Een prachtige vakantiewoning, een echt droomhuis! Te mooi om waar te zijn. Langzaam aan een nieuwe droom in ons leven bouwen. En onze eerste grote droom krijgt ook een plek in deze tweede droom. Onze casa krijgt de naam van ons ongeboren kindje: Finca Maran. De naam weerklinkt in mijn gedachten.

En langzaam verdween de stilte in mij. Ik mag er weer zijn.

En geniet volop van het tante zijn en van de lieve kinderen om mij heen… Ik voel hun liefde!

Mirjam Gootjes


Ik ben Mirjam Gootjes Geïntegreerde Marketing | Communicatie)

Met veel enthousiasme en positiviteit, leef en werk ik vanuit de overtuiging ‘it’s not WHAT you offer, it’s WHO you are’. Ik maak verbindingen voor en met organisaties, hun mensen en omgeving. Alsook de verbinding met jezelf. Als jij jezelf kent, kun jij pas écht gaan voor het oprechte contact met je omgeving en doelgroep. Vanuit dat vertrekpunt bouw ik aan authentieke en geïntegreerde marketing | communicatie: www.mirjamgootjes.nl

15 gedachten over “Mirjam Gootjes”

 1. Lieve Mir, ook al ken ik jouw verhaal, jouw moment. zit ik hier toch weer te huilen. Vind het zo knap hoe jij hier doorheen bent gegaan. Krijg kippenvel hoe jij het beschrijft. Wat ben jij toch een mooi mens. Ik wens jullie heel veel warmte, liefde en geluk toe met jullie prachtige casa in Spanje. En dat er nog veel mooie dromen uit zullen komen. Dikke zoen M.

 2. Ik leerde je kennen als die altijd vrolijke, goedlachse meid met wie je veel lol kon hebben. Pas toen we “Facebook-vrienden” werden, zag ik steeds meer jouw verdriet achter die lach. Met jouw openheid en mooie schrijfstijl ben je een voorbeeld en weet je me keer op keer te raken. Veel succes met het verwezenlijken van je nieuwe dromen. Het is je gegund. Liefs Elvira

 3. Mirjam,

  Die komt binnen. Na letterlijk dezelfde woorden bij mijzelf. Het is zo stil in mij…. Werd ik in 2010 moeder van drie adoptiekinderen na 8 jaar ongewenst kinderloos te zijn. Een andere weg die jij kiest, ik wens je alle geluk toe . Ik weet hoe zo’n lange wens je leven on hold kan zetten. Succes!

 4. Slik. Wat een waardevol inzicht en wat bijzonder dat de kosmos je dan ook met je pad helpt… Heel bijzonder. Ik wens jou een mooi en vol leven toe, je bent het waard.

 5. Lieve Mir, mooi, lief, sterk mens dat je bent! Zo veel respect voor hoe jij jouw paadje loopt en hoe je dit grote verdriet om hebt weten te zetten in liefde. Ik ben blij met jou en kan nog veel van je leren. Dankjewel en kus!

 6. The Universe has no idea what you want, it only knows what you are. You are love.
  Dus inderdaad, it is who you are, mooi! Trying to define yourself is like trying your own teeth.. things are the way they are. En daar is niets menselijk aan 🙁 hele dikke kus. Vergeet nooit: you are love.
  Liefs x

 7. Avatar foto
  Mirjam Gootjes

  En toen was het weer even stil in mij… Wat een lieve reacties. Dank jullie wel… Ik wens jullie allemaal een heel mooi 2016 met vele bijzondere momenten.

  En onthoud… It’s not WHAT you offer, but WHO you are.. That makes the difference!

  Kus, Mirjam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven