Niels Lubbers

Gevoelsmatig begon 2021 bij mij op 14 Januari, niet alleen omdat mijn jongste dochter dan jarig is maar ook omdat ik op die dag mijn aandelen verkocht die ik nog bezat in CameraTools in Apeldoorn. Het bedrijf waar ik 14 jaar mijn ziel en zaligheid in heb gestoken en geweldige succesvolle jaren heb gehad met een prachtige groep mensen. Hiervoor wil ik een ieder die dit leest daarvoor bedanken, zowel de collega’s, klanten als de leveranciers!

Tot zover CameraTools.nl want dat sloot voor mij dit boek op 1 Maart van dit jaar. De vraag rijst dan: Wat ga je doen? Ik dacht in eerste instantie ik ga lekker van mijn dochters genieten, niet dat ik dat eerder niet deed maar nu juist des te meer. En om mijn hoofd een beetje leeg te maken ben ik het huis gaan schilderen, muziekje op en dit heb ik zo’n maand volgehouden, door de rust die je dan kunt creëren om goed na te kunnen denken over het verleden maar ook je idee over de toekomst.

Mijn buurman is sommelier bij Berghorst Wijnen en heeft de wijn geleverd die ik naar de leveranciers heb gebracht waarmee we samen hebben mogen werken in de afgelopen 2 decennia want zolang zat ik al in de fotografie en videobranche. Het waren veel kilometers, mooie verhalen en dankbaarheid ook vanuit de mensen die ik heb mogen bezoeken en het was het allemaal waard!

Nadat ik de hoeveelheid kilometers had mogen maken heb ik een 2-tal eigen kleding Maat labels laten maken voor mannen (Polo & Sweater) omdat het mij opviel dat veel fotografen en filmers niet altijd tijdens hun werk kleding aan hebben dat makkelijk zit en er ook nog eens stijlvol uit ziet en fijn is om te dragen. En dan een merk en een logo. Het merk dat heb ik mogen vinden in het verleden en wel het begin van het bewegende beeld, een fotograaf die een opdracht kreeg om met 24 camera’s tegelijk een paard vast te leggen en in de filmwereld wordt nu nog steeds die snelheid qua beeldtechniek toegepast! Het paard heette Sallie Gardner en het gebeurt in 1878 en zo is het brand Sallie 1878 geboren.

Aangezien het om een eigen label gaat kwam ik er al snel achter dat dan ook om aantallen gaat en zoals het er nu allemaal uit zal zien komen in Q1 van 2022 dan eindelijk de gewenste polo’s die dragen als een T-shirt op de markt.

Een site eraan koppelen was niet zo moeilijk omdat je ervaring hebt uit het verleden: Salliestore.nl en daarnaast Sallieblog die Henk-Jan onderhoudt en in 2022 leuke ideetjes mee heeft om mensen die beeld maken dichterbij elkaar te krijgen, niet alleen van bekende foto en filmmakers maar voor iedereen!

Daarnaast kwam ik in contact met een persoon die armbanden laat produceren door mensen met een lichte en verstandelijke beperking die in een dagbesteding actief zijn en dat maatschappelijk verantwoord is, het is prachtig om te zien dat dit bestaat en hierdoor ben ik online de armbanden aan gaan bieden onder het merk van Sallie 1878.

En dan heb je dat gedaan, de site, een aantal producten ontwikkeld waar je blij van wordt maar het is nog niet tastbaar, het heeft een aanloopperiode omdat ik dan ook graag op de markt wil komen met een polo bijvoorbeeld wat een ander niet heeft!

Daarnaast werd ik benaderd door verschillende bedrijven vanuit de foto & video branche die graag in contact met me wilden komen, dat voelde goed en ik ben met een aantal van hen in gesprek gegaan. De gesprekken die daarop volgden voelden goed maar tijdens het gesprek met Bart Bel (Colorwood) viel eigenlijk alles wel op z’n plek!

De kennis en ervaring die je ik heb mogen opbouwen van zowel de inkoop als de verkoop kant kan ik juist nu heel goed inzetten. Colorwood heeft een prachtig klein team en werkt enkel als persoonlijk contact voor veeleisende consumenten als de B2B markt en ik merk vooral dat er behoefte is aan juist dat contact. Service en betrokkenheid. Voor degene die het op prijs stelt ga ik bij degene op de koffie. Online kun je alles kopen maar wat heb je precies nodig? Juist die ervaring en kennis deel ik graag en zorg dat de klant dit dan ook daadwerkelijk geleverd krijgt.

Het is niet vanzelfsprekend dat je alles wat je geeft ook terugkrijgt maar ik ben van mening dat als je dit maar lang genoeg volhoudt dat je dan de juiste mensen om je heen krijgt en dit geldt voor zowel privé als zakelijk.

Als laatste: De reacties die ik heb mogen ontvangen in deze 6 Maanden van 2021 zijn geweldig! Dat geeft een mens energie! Op naar een mooi 2022!

12 gedachten over “Niels Lubbers”

 1. Toen wij zelf ons bedrijf in Hasselt hadden voelde dat als een tweede thuis. Niet alleen voor mij, maar voor velen die vrijwel dagelijks of wekelijks binnen kwamen lopen. Cameratools was voor mij een bedrijf die hetzelfde gevoel uitdroeg; altijd welkom!

  Natuurlijk is de essentie van elk bedrijf: handel bedrijven en daar ook iets aan over te houden. Maar soms mag je ook een feestje vieren als het goed gaat. Samen met klanten een evenement organiseren met workshops en goed eten bijvoorbeeld. Daar heb ik hele mooie herinneringen aan. Net als de kans om workshops te geven. Ook evenementen samen met Adobe en Canon met Vincent Laforet in Amsterdam en de verschillende beurzen. Het was een hele leuke tijd waar ik met veel plezier aan terug denk Niels!

  Met CameraNu een nieuwe kapitein aan het stuur. Andere regels, andere mensen, maar de basis wat jullie hebben opgebouwd blijft. Ik hoop dat ze dat eer aan doen en dat ze het succesverhaal kunnen continueren.

  Ik kom sowieso in 2022 een keer langs zij Colorwood. Een heel stuk verder rijden dan Urk en Apeldoorn, dat wel. Maar gelukkig is Niels dichterbij. Heel veel succes daar, en bouw ook wat moois op met Sallie store.

  Nogmaals heel erg bedankt voor dat tweede ’thuis’ en de allerbeste wensen voor 2022!

  1. Gert,

   Zoals ik je ken heb jij dit weer mooi omschreven. Bedankt voor je mooie woorden en we zien elkaar heel zeker! En je weet waar de koffie klaar staat✅

   Een super maar vooral gezond 2022 gewenst!

  1. Mooi om te lezen! Dank voor je reactie Michiel en natuurlijk voor het vertrouwen! Veel Suc6 gewenst wat erop je pad gaat komen deur weet al snel en we houden zeker contact!

   Op naar een mooi jaar🎉

 2. Hoi Niels,

  Dat heb je mooi verwoord!
  Leuk dat een ander karakter zo naadloos in onze bedrijfsfilosofie past.
  Super leuk wat je al hebt opgebouwd en geweldig leuk om altijd al die positieve mensen terug te horen.

  Hopelijk gaat 2022 je heel veel moois brengen in goede gezondheid en met veel plezier. Ik kijk er in ieder geval naar uit.

  Dank je voor afgelopen jaar!!!
  Groet Bart

  1. Bedankt Bart voor je mooie woorden! Het karakter van mij past naadloos in de bedrijfsfilosofie van Colorwood!

   Ik heb een fantastisch eerste (half) jaar gehad en dit smaakt naar meer en dit betekend meer mensen te mogen ontmoeten die ook een warm hart hebben voor de foto maar ook de video grafie!

   Ik deel graag de kennis en ervaring en dat in een heel fijn team!

   We gaan er een mooi jaar van maken samen met ons team, onze klanten en leveranciers!

   Groeten Niels

 3. Mooi om te lezen Niels. Voor velen was het vanzelfsprekend dat je niet stil zou gaan zitten en weer een leuke nieuwe weg in zou slaan. En dat zijn zelfs meer mooie wegen geworden.
  Al jaren kennen we elkaar van Konijnenberg, Cameratools en Cameranu. Bij de laatste ging het mis; geheel buiten jou invloed. Maar heel veel van geleerd en des te meer respect dat je voor Colowood hebt gekozen. Persoonlijke benadering en contacten hebben de toekomst immers.
  Heel veel succes en we houden contact!

  1. Dag Han, bedankt voor je fijne reactie en dat je respect hebt voor de keuze die ik heb gemaakt! Ik denk dat het van belang is om samen ten alle tijde op zoek te gaan naar het beste en dit valt en staat met de kennis en ervaring die we in dit geval beiden hebben mogen opbouwen in de jaren dat we elkaar kennen.

   Fijn ook om te zien hoeveel mensen je volgen via verschillende kanalen en zien wat jij allemaal kunt!

   Ga zo door!

 4. Leuk “moment” Niels en zo leren we jou ook weer wat beter kennen. We zullen vast nog vaak een bakkie doen aan de koffietafel van Colorwood, want als je er maar half zo blij mee bent als ik… ga je er nooit meer weg.
  Heel veel succes daar en met Sallie.
  Groet Richard
  PS. Super mooi hoor, die armbanden.

  1. Hi Richard, nou dat wordt zeker een keertje tijd dat we aan de koffietafel belanden bij Colorwood 😉 Fijn om te lezen hoe blij je bent! Even over Sallie, eind deze maand komt de voorraad binnen van de Polo’s en ik kan je vertellen dat ik er heel blij mee ben..eind resultaat is fantastisch!!

   Succes met je armbanden 🙂 Dank je ervoor. Oh ja…zegt het voort haha!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven