Niels Schuddeboom

Niels Schuddeboom 1200 post

Het jaar is weer bijna ten einde. Tijd voor het kiezen van een moment. Zoeken moest ik. Maar niet lang, dat toch niet. Ken je dat gevoel dat je lichaam koud wordt van de opwinding, van je kruin tot aan je grote teen? Zoiets had ik op 8 augustus van dit jaar. Mijn verjaardag. Niet van de cadeaus of het fijne gezelschap. Dat was allemaal een paar dagen eerder gekomen. Het was het strand dat me raakte.

Ik reserveerde Valys, een deeltaxi waar je tegen een gereduceerd tarief gebruik van kunt maken, als is vastgesteld dat je daar vanwege een handicap voor in aanmerking komt. Gebruiken doe ik het niet veel, want ze komen vaak te laat en maken routes waar je zwaarmoedig van wordt. Maar ik wilde er graag even tussenuit en dus: samen met Sanne op weg naar Scheveningen. Hulphond Stevie zou op het strand ook lekker kunnen uitrazen. Dat werd wel weer eens tijd. Zoveel energie heeft ze.

We hadden een strandrolstoel gehuurd. Normaal kan ik daar niet op zitten. Ik ben namelijk zo krom als maar zijn kan en ik kom niet weg met een standaard zitkussen vanwege noodzakelijke ondersteuning. Op mijn verjaardag zou het toch gaan gebeuren. Ontelbaar veel uren zijn erin gaan zitten, maar sinds enige tijd hadden we een nieuwe vinding in huis. Een mobiele zitting. (inclusief rug) Zo kon ik voor het eerst in ik denk wel meer dan vijftien jaar op het strand staan en van dichtbij het zand, de zee en de wind beleven.

Natuurlijk, op vakantie naar Griekenland had ik de zee van een veel grotere afstand wel ervaren. Maar nu, nu stond ik haast in de branding! Als je dat zo lang niet hebt meegemaakt is dat een onbeschrijfelijk grote gebeurtenis. Zo groot dat die paar uur hier terecht kunnen komen als mijn moment van het jaar. Een moment dat al het dagelijkse deed vergeten. Vrij en zonder verbijzondering door anderen. Net als al die anderen, die op een warme dag genieten van het strand. Genieten van het spel tussen Stevie en een jongetje dat met een frisbee gooit. Het geluk zit in kleine dingen.

Niels Schuddeboom strandstevie

Het moment werd de motor van nieuwe fantasieën: in een gewone auto kunnen zitten bijvoorbeeld. Op stap met vrienden of collega’s. Dat is er nog niet van gekomen, maar dat ik ook in 2014 weer veel nieuwe dingen zal ontdekken staat wel vast!


Ik ben Niels Schuddeboom (@shakingtree) procesbegeleider, dagvoorzitter, spreker en publicist en ik help in deze rollen zorg- en welzijnsorganisaties bij visie- en strategieontwikkeling. Mijn kracht ligt in het benutten van mijn eigen ervaringen en het gebruik van verhalen. Ik woon samen met Sanne en Hulphond Stevie in Ijsselstein.

11 gedachten over “Niels Schuddeboom”

  1. Hey Niels,
    De zee is heerlijk, fijn dat het gelukt is om er te komen!
    Een aai voor Stevie en een mooi 2014!
    Groetjes Sonja @Twulpverlener

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven