Paul Clappers

De zon komt op achter het huis, merels pikken in het gras naar wormen of een andere vorm van ontbijt. Zelf hou ik het bij een bakje yoghurt en koffie. Hoewel het vroeg is, voel je dat het een warme zomerdag gaat worden. Een strakblauwe lucht en weinig wind.

Elke ochtend begin ik zo aan de dag, op de veranda van ons nieuwe huis. Een echt grote-mensen-huis en dan nog droomhuis in wording. Van te voren bedacht ik mij dat de overdracht of de eerste keer de sleutel in slot doen, mijn moment van 2016 zou worden. Maar eigenlijk waren dat geen memorabele gebeurtenissen, die volgen bijna ongemerkt daarna. Zoals de goede gesprekken met mijn vader tussen het klussen door of de eerste keer mijn eigen grasmat maaien.

Nu zijn we (voor 99%) klaar en hebben we ons droomhuis. Terugkijkend op 2016 kan ik niet anders zeggen dan dat het een geweldig jaar was. Vast contract gekregen, eigen huis gekocht en de ziekte uit 2011 en 12 die totaal geen rol meer speelt.

Ondanks al dat moois vind ik het lastiger dan voorgaande jaren om Mijnmoment op papier te krijgen. Misschien omdat geluk vaak langzaam en ongemerkt komt. Verdriet komt zomaar ineens uit het niets binnenvallen en is daardoor vast te pinnen op één moment. Verdriet zit in de grote dingen en geluk in de kleine.  

Zoals buiten in de zon ontbijten of lekker in bad liggen. Door de waan van de dag sta je daar te weinig bij stil. Zonde, maar ik hoop dat 2017 meer van hetzelfde brengt.


Ik ben Paul Clappers, 32 jaar en woon samen met Brenda in Arnhem. Werken doe ik met veel plezier bij PR-bureau FNKE [https://www.fnke.nl/].

2 gedachten over “Paul Clappers”

 1. Avatar foto
  Caroline Berkhof

  Wat mooi omschreven.
  “Verdriet zit in de grote dingen en geluk in de kleine”.
  Daar kan ik in 2017 lekker mee vooruit.

 2. Geluk zit in de momenten tussen de onbestemde en ongelukkige momenten in.
  Veel geluk in je nieuwe huis. Klinkt erg goed!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven