Persoonlijk uitnodigen: actie is reactie

Tuurlijk. Iedereen snapt dat de uitnodigingsmail die ik ieder jaar begin december verstuur naar de Mijnmomenters een persoonlijk getinte mail is met copy-paste tekst. Maar toch is dat anders dan een volledig geautomatiseerde ‘nieuwsbrief’ met een geautomatiseerde ‘persoonlijke aanhef’ en daaronder de uitnodiging aan iedereen. Want daar zit een verschil in.

Ik voer ieder jaar zo’n 150 e-mailadressen met de hand in, ik voer 150 keer hetzelfde onderwerp in – om een of andere reden wil Gmail ‘Uitnodiging Mijnmoment’ niet automatisch als voorkeur tonen – en verander ik 150 keer de naam tussen Hoi en de komma. Soms sluit ik de mail af met echt iets persoonlijks.

Ik voer dus ongeveer 150 keer eenzelfde handeling uit. Dat kost me energie. Maar omdat actie reactie is, en mijn energie wordt beantwoord met energie, krijg ik mensen zo ver om die energie te steken in dat wat ik van ze vraag. Het is net of iedereen dat weet, het zorgt voor enthousiaste reacties (via twitter vaak) en het zorgt er vervolgens voor dat meer dan 80 procent van de genodigden een verhaal instuurt over hun belangrijkste moment van dat jaar… Daar kan geen nieuwsbrief tegenop.

Op de foto: Cor Hospes achter z’n werkstation op zijn werkplek bij Musiq in Amsterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven