Peter Becker

Streven naar perfectie, het uiterste uit mezelf halen en er volledig voor gaan, is altijd mijn drijfveer geweest. Mijn grootste valkuil, het enthousiasme, koste me keer op keer mijn kop leek het wel. Zo ben ik maar dat kan anders. Waar 2012 in het teken stond van knokken voor een nieuw bestaan, werd 2013 het jaar van het diepste diepte punt bereikt werd, veel verder zakken was er simpelweg niet meer mogelijk. Nederig en dankbaar wordt je wel als je zover zakt. Sterk en weerbaar zijn met een dosis positiviteit is van groot belang, het weegt zwaar maar opgeven staat niet in mijn vocabulaire. Constant de schouders eronder en aan de slag, werken aan het draaien van het tij. Een zwaar en keihard traject, waarin je het feitelijk allemaal alleen moet doen was wat me bezig hield. Mijn vrouw en kind om voor te strijden en mezelf niet uit het oog verliezen, maar wel wegcijferen is waarvoor het ik het allemaal deed. Slapeloze nachten, keuzes maken, moeilijke beslissingen nemen en een lach en een traan, alles is voorbij gekomen, maar dit was allemaal misschien wel nodig om te komen waar ik nu sta!

peterbecker 001

Want wat er zomaar op een nazomer dag op mijn pad kwam, of beter gezegd wie er op mijn pad kwamen, veranderde de staart van het jaar groots. Waar ik bij Apple deze zomer aangenomen werd, maar pas in de zomer van 2014 een plek krijg, waar als Interaction designer er nauwelijks meer werk was voor mij, werd de ontmoeting voor het bewegen belangrijker en serieuzer. Bewegen in de vorm waar ik eigenlijk het hele jaar mee bezig ben en keer op keer naar uitkijk en aan werk. Meters maken met rennen, rollen op de skeelers en trappen op de racefiets en straks weer schaatsen, geven me de rust en ontspanning om de moeilijk periode te weerstaan, maar meer nog om met lekker te voelen en te genieten van het buiten zijn. Dat dit niet onopgemerkt blijft omdat ik er ook dagelijks over blog op DREAMERSTEPS.NL resulteerde dit jaar in het kunnen uitrollen van mijn persoonlijk begeleiding van de mensen die het hard nodig hebben om ook lekkerder in hun vel te komen, zichzelf beter en gezonder te voelen en het positieve in het leven weer in te zien. Wat ik al zo lang uitstraal, slaat aan en #runandtalk en #starttorun wordt uiteindelijk een feit. Mensen melden zich bij me om in mijn flow te kunnen worden meegenomen. De stappen naar iets waar ik echt gelukkig van wordt!

En dan komt er eind september de uitnodiging of ik niet full time deze passie wil overbrengen op schaatsers bij De Schaatsschool op de JaapEden baan. Wat een kans, een vervolgstap, waarin ik mijzelf zeker kan vinden. De interactie met mensen op het ijs, het werken met mensen en het overbrengen van kennis aan mensen, geeft me zoveel terug, dat het meer dan waard is om er ook veel uren in te stoppen. Het peziger van zelf bezig te zijn, samen bezig te zijn, doelen te maken en deze ook nastreven en halen. De keuze is niet moeilijk en ik maak het besluit full time bezig te zijn waarmee ik echt gelukkig wordt. Dat is me meer waard dan het streven naar een een topbaan. De lach komt weer terug op mijn gezicht! Trainingen geven aan snelle schaatsers, technisch bijschaven, training geven aan beginners, het plezier overbrengen levert resultaten en een dosis energie. Dat voelt goed! Al is het maar voor 6 maanden ik geniet met volle teugen.

peterbecker 002

Het combineren van het werken op het ijs met het lopen werkt goed, het ligt in elkaars verlengde en is goed te combineren. De energie die het kost, maar nog meer oplevert helpt mij om mezelf op de kaart te zetten als de spil in de bewustwording van de lopers die ik meeneem in hun reis naar een gezonder en postiever leven.


Peter Becker | DREAMERSTEPS is meer als de persoon alleen, het is een gevoel, een reis naar een gezonder en positiever leven. De reis is begonnen, maar schroom niet en ga mee in 2014. Je bent meer dan welkom.

7 gedachten over “Peter Becker”

  1. Inspirerend om te lezen hoe je je eigen kracht hebt weten te vinden en nu inzet. Je droom en je bestemming hebben elkaar gevonden. Heel veel plezier en succes. Ook ik geniet er van!

  2. Nadat ik je verhaal, niet zo lang geleden onder genot van een lekker koffie en appelgebak, live heb gehoord kan ik alleen maar bevestigen dat je een kracht mens bent! Een doorzetter en ik hoop van harte dat je al die narigheid definitief achter je kan laten. Topper!!!

  3. De beroemde hoogleraar filosofie Jagger zij ooit: ‘you can’t always get what you want, but if you try, sometimes, you’ll get what you need”. Je eigen weg durven gaan is alleen voorbehouden aan mensen met moed. Respect daarvoor.

  4. Waarvan akte.

    Jij hebt mij dit jaar laten inzien dat rennen leuk en lekker is. Het is voor mij nog slechts het begin, maar dat dat je gelukt is, is een ware heldendaad. Daarom ben jij mijn held van 2013!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven