Peter Becker

Sport is meer dan bewegen alleen

Als je er in geloofd, kun je je dromen waarmaken. Je zal er wel altijd je stinkende best voor moeten doen, want het komt je niet aanwaaien. Het is mooi maar ook zwaar, moeilijk, oneerlijk en soms ook gewoon onterrecht, maar opgeven is geen optie als je iets wil. Iets wat ik van mijn vader meekreeg als kleine jongen. Vanzelf sprekend nam ik de woorden en wijsheden aan van mijn vader, maar bewandelde ik de weg die ik zelf dacht dat de beste was om mijn droom waar te maken. Dat knokken, zoeken, ondervinden en keihard vallen heb ik doorstaan, de successen gekend maar ook de tegenslagen moeten doen ombuigen in de juiste richting. Het heeft mij gevormd als mens, als vader en partner tot de nieuwe verbeterde ik. Het heeft mij nog meer laten inzien, dat het traject wat je doorloopt verreweg het mooiste deel is van de reis. Dat wrd de basis 4 jaar geleden tot het starten van mijn bedrijf Peter Becker | sportismooi. Doen wat ik het liefste doe, bewegen, vooral buiten en mensen coachen en begeleiden om hun persoonlijke doel te halen.

Bij het coachen en begeleiden van mensen, waarbij het bewegen in de vorm van sporten de verbindende factor is, merkte ik steeds vaker dat het organisch werkt. Het is geen vast uitgestippeld plan van aanpak. Natuurlijk zijn er punten die terug komen, maar juist op gevoel de samenwerking aangaan doet het traject slagen. Misschien ben in ik eerste instantie wel je ’tijdelijke’ vriend, coach en leraar, ik motiveer je, maar ik kan ook zeker goed naar je luisteren! Het afgelopen jaar heb ik de meest uiteenlopende mensen meegenomen in een traject om hun persoonlijke doel te behalen. Juist het luisteren en duidelijkheid geven in de vorm van zelfreflectie in de combinatie met fysieke beweging brachten de beste oplossingen en prestaties met zich mee. Vrijheid, openheid en opluchting, een lach en een dikke traan, structuur en balans komen steeds vaker samen en de worden een essentieel onderdeel van de reis naar het persoonlijk doel.

Cases met het coachen van het uitlopen van een eerste 10 km of een marathon, het leren bewegen en in vorm komen, gezonder gaan leven, leren kiezen voor jezelf, structureel te veranderen en vooral leren lief te zijn voor jezelf wordt steeds meer de basis van mijn begeleiding. De universele levensthema’s die voor elk mens herkenbaar zijn, daar gaat het om! Buiten bewegen is de tool om dat te bereiken.

Dan ben ik begin December samen met mijn vader van 84 lentes in de Gashouder bij een masterclass van Robert Dijkgraaf, het weer is slecht, dus besluit ik om met een Car2Go autotje naar de Gashouder te gaan. Electrisch rijden, die je zoekt, reserveerd en opend vanaf je telefoon en die je gedag zegt op het moment dat je instapt. Dat gaat de oude baas echt even boven zijn pet. Hij komt tenslotte nog uit de tijd van de handkar! Maar hij vindt het echt zo geweldig en wil dit ook. Een nieuwe droom wordt geboren, een nieuwe reis.

Het doet me in een keer beseffen dat het traject van leren, zoeken en ervaren nooit stopt en de cirkel weer rond is, alleen de rollen omgedraaid zijn. Nu help ik hem!

Mooi moment, mijn moment voor 2016. Mooi pa, om dit zo te kunnen ervaren, super trots op je!


Peter Becker 48, Amsterdammer puur sang, open en direct werkt als zelfstandige onder de naam van Peter Becker| DREAMERSTEPS en Peter Becker | SPORTISMOOI. Het is meer dan de persoon alleen, het is een beleving, een avontuur naar een gezonder en positiever leven. De uitvoering doe je zelf, help je er alleen heen #sportismooi Bel me, spreken we af, ik drink graag espresso.

Blog www.sportismooi.nl

Twitter @dreamersteps

Facebook peter.becker.amsterdam

Instagram @dreamersteps

2 gedachten over “Peter Becker”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven