Peter Becker

Dat zou toch wat zijn, speelt er al jaren door mijn hoofd. Wat, dat is niet zo moeilijk, bewegen in de ruimste zin van het woord, hoe dat is een ander verhaal. Zelf bewegen en genieten van elke stap die ik ren, elke meter die ik fiets, elke slag die ik maak op het bevroren water en in korte broek op het asfalt, puur als ontspannen door inspannen, is de basis. Wat er zelf uithaal is de kern, wat ik er mee kon moest blijken. Nadat het behoorlijk mis ging in 2010 en ik daar dus stond, zo plots zonder baan, vader, 40-er en een economie die instorten was het het bewegen wat mij er niet onder kreeg. Het werd de natuurlijke doping waarin ik mezelf overeind hield, problemen en plannen uitdacht, gesprekken voorbereiden en feitelijk gelukkig werd, werd uiteindelijk het besef, hier moet ik mee aan de slag.

Wat je uitstraalt komt ook op je pad lijkt het wel, want al snel klopte er mensen bij me aan die zich afvroegen hoe het kon dat ik zo positief bleef, keer op keer de discipline en energie had om weer naar buiten te gaan en de strijd aan te gaan met de elementen. Iets wat zij blijkbaar niet lukte en onbereikbaars bleek te zijn. Daar lagen mijn kansen en nieuwe mogelijkheden, dat ga ik doen. Locatie en beweging variabel, interactie met mensen tijdens het bewegen werd mijn tool. De aanvragen kwamen uit mijn directe en sociale omgeving en via het ijs, waar ik in de wintermaanden vertoef en eigenlijk contact en interactie met de mensen ontstaat tijdens ook weer het bewegen op het bevroren water.

Mijn eerste loper, man, 10 jaar jonger, perfecte baan en leven, maar behoorlijk over het randje, werd de ultieme test. Ben ik in staat het over te brengen, trek ik hem uit het slop en leer ik hem het zelf op te pakken ? Echt wel, in een traject van 6 maanden, een herboren man, 2 keer per week 9 km asfalt onder hem weglopend, samen een reintegratie traject uitgewerkt tijdens het lopen, 15 kg blijvend lichter, gezond en happy. Letterlijk een nieuw mens, die tot op de dag van vandaag het bewegen gebruikt om de rust te vinden, de problemen tackelt en relativeert.

Via het ijs ontmoete ik een schaatser die na het horen van mijn verhaal, de vraag stelde of ik zijn maatje kon helpen, puur omdat de standaard methodes niet werkte. Voor ik het wist begon midden in de winter het traject met deze 27 jarige knul, die eigelijk al 2 jaar lang zichzelf volledig gesloopt had, alles kwijt was en op het randje van het einde stond. Kan je daar direct mee bewegen, nee niet zomaar dus werd het traject eerst het weer leren inzien dat hij wel degelijk een plek hier had, mensen om hem gaven en hij dus ook belangrijk is tijdens wandelen, uren lang dwars door de stad, ontdekken van zijn omgeving maar vooral het weer ontdekken van zichzelf, was het geheim. Buitenlucht, prikkels en beweging, van wandelen naar rennen. Structuur en discipline ook in de mindere tijden, praten en bewegen, een natte neus en glanzende vast werd zijn levens motto. Nu 6 maanden later, loopt hij twee keer per week, zwemt en heeft weer een baantje, een kamer en leeft!

Zo groeide het uit dat ik nu structureel beweeg met zo’n 10 individuele lopers, die een ieder stuk voor stuk uniek zijn en een verhaal hebben. Samen pakken we het verhaal op en werken middels bewegen aan een herstel, rust of verbetering. Ik als begeleider en de sturende factor, de loper die puur aan alleen zichzelf werkt. Het werd echt….

peter becker DREAMERSTEPS 001

Dat het voor mij goed voelde en het resultaten opleverde was stap één, maar groots naar buiten brengen was de grootste drempel en duurde echt nog wel even. Voor mij betekende dat uren lopen, meters maken, ontspannen door inspannen mij hielpen om de beslissing te maken die ik eind 2013 nam. Peter Becker | DREAMERSTEPS was een feit. Alles op een rij, wat wel wat niet, wat is de kern, waar ben ik echt goed in, wat maakt me blij, allemaal tijdens het horizontaal laagvliegen zonder last te hebben van de zwaartekracht, kreeg het vorm. Ik prak erover, probeerde het uit en de keuze om bezig te zijn met iets wat me echt blij maakte maakte me sterk. Nu eind 2014 realiseer ik me dat ik al een jaar besta, gelukkig ben, keihard aan de slag moet maar simpelweg ben gaan doen wat ik stiekem graag wilde worden. Bezig zijn met bewegen, gezondheid en het persoonlijke verhaal. Ik noem het #sportismooi. Want gezien het persoonlijke resultaat is dat het!

peter becker DREAMERSTEPS 002

Samen met fotograaf Pim Hendriksen heb ik dit vastgelegd op beeld, tijdens zonsopgang langs de bosbaan en de Oosterlijk handelskade, zwevend boven de grond op weg naar het avontuur. #sportismooi is nu echt geboren en 2015 online een feit. Geen twijfels meer, het werkt.


Peter Becker 46, Amsterdammer puur sang, open en direct werkt als zelfstandige onder de naam van | DREAMERSTEPS en is meer dan de persoon alleen, het is een gevoel, een reis naar een gezonder en positiever leven. De reis is begonnen, maar schoon niet en ga mee in 2015. Je bent meer dan welkom. #sportismooi
peterbecker.nl

3 gedachten over “Peter Becker”

  1. het feit dat jij zo succesvol bent in het sport-coachen van mensen is dat je het oprecht voor de ander doet #sportismooi gaat nog eens heel groot worden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven