Peter Becker

Het klinkt zo bekend, zo duidelijk, je hebt er alles aan gedaan en kijkt er reikhalzend naar uit maar stiekem weet je dat het óók zomaar helemaal anders kan zijn. Dat moment heb ik maar al te vaak meegemaakt. Maar deze keer niet toch, daar was ik best zeker van. Wordt het geloven in, mijn best doen voor en vooral volhouden en groeien dan nu beloond met een mooi vooruitzicht? Zei nog tegen de boekhouder, nou, dit wordt hem, deze heb ik goed op de rit en ben er klaar voor om het vol gas op het pakken.

De eerste twee maanden van het jaar nog de puntjes op ‘i’ in met o.a. mooie opdracht bij Brouwerij ’t IJ en een succes volle schaats trip in het hoge noorden van Zweden, waar het wel al maar ‘nogal ver weg en onschuldig’ voorbij kwam. Tot 19 maart, de dag dat het allemaal zo van tafel werd geveegd, onwennig maar zo hard voelbaar. De volle agenda was in een klap leeg, onduidelijkheid, zorgen en hoe gaat het dan verder? Dit is iets wat zover buiten mijn macht ligt zei ik tegen mezelf, dat wordt weer een nieuwe uitdaging die ik voor mezelf zal moeten aangaan. Gesteund met het feit dat het zeker niet voor mij alleen geld geeft enig minder verontrustend gevoel, maar de realiteit was simpelweg anders.

Wat wordt plan B, waar mijn werk bestond uit het buiten coachen en bewegen van ondernemende mensen, hadden deze mensen nu meer dan hun handen vol aan hun eigen bedrijf, waar de groepstrainingen in een keer niet meer mochten en de horeca de deuren moest sluiten, viel in een keer alles weg. Zei wel eens tegen mijn zoon, ik doe bewust meerdere dingen zodat er altijd wel ergens werk in zit, maar die vlieger ging niet meer op. COVID-19 overrulled alles.

Ik schakel, open mijn ogen en oren en kijk mee wat er op de bestaande plekken nog wel kan. Klussen en opknappen, plannen en schema’s aanpassen, locaties uitzoeken waar je wel kunt bewegen zonder drukte en realiseer me dat er nog zoveel kansen zijn, maar je zult ze zelf moeten zoeken en vinden. ( Was dat niet altijd een wijze spreuk van de oude baas, er zijn altijd kansen, blijf scherp ) Oké wat te doen, waar te doen en vooral met wie te doen betekend eigenlijk nog meer, wat veranderd er aan mezelf. Kijken naar mezelf waar ik sta en waar ik heen wil, die verandering is wat er keihard aan de gang is.

Ergens in April spreek ik Jamie Peters, fotograaf/cineast en loper die ik geholpen heb met zijn marathon avontuur, in een rondje lopen in Oost. We hebben het over lopen en waar we staan nu, beide zelfstandig, beide in een nieuwe fase in dit bestaan. Ik vraag hem, heb je tijd nu ? Tijd voor een paar beelden van mij in deze bizarre tijd? Paar beelden schieten zoals jij me kent en ziet? Urban, bewegen, ’t IJ en buiten als de variabele die ik zo op kan noemen. Jamie pakt zijn camera, we lopen richting Flevopark en de beelden worden geschoten in een kleine 30 minuten. Zo puur, rauw zonder script. Puur de fotograaf die kijkt en dit verhaal perfect weet vast te leggen. 

Dat is het dus, kijken waar je staat, weten wat je wil, gaan voor waar je in geloofd, dan komen de kansen en klussen jou kant op in plaatst dat je ze moet gaan halen. Durven te veranderen en bij te stellen en daarin niet bang te zijn van het pad af te wijken omdat je in je achterhoofd zeker weet dat de basis er altijd is. Ik weet waar ik voor gekozen heb, wat het de mensen en vooral ook mezelf oplevert, waar het me brengt en weer doet beseffen dat ik echt super leuke en fijne dingen aan het doen ben.

Diversiteit die veel lijkt maar eigenlijk in basis het zelfde is, openstaan voor de inzet van wat je kunt en wilt op verschillende manieren maakt je uniek in wat je doet. Zo bizar dat een COVID-19 pandemie eigenlijk dus nog meer bracht waar ik geheel niet bij stil stond. Flexibel en lef, dat was er altijd, maar als dat het enige wordt waarop je moet proberen te overleven, maakt dat me dus eigenlijk sterker. Zelf ontwikkeling en dat kunnen overdragen, mensen meenemen in deze beleving van schakelen en leren, durven en na het vallen gewoon weer op te staan en er vooral beter uit te komen. Mijn bedrijf SPORTISMOOI staat en draait, schakelt en is divers, coachen en begeleiden naar een nog betere kijk op jezelf met buiten bewegen in welke vorm dan ook. De periode waar we in zitten maakt het eigenlijk stiekem nog net een stukje beter wetende dat ik nog lang niet ben. Maar ben aardig op weg, ik lach en voel me goed. Kom maar op! 

peterbecker sportismooi 002

Peter Becker | SPORTISMOOI

Personal coach en sporter met de filosofie dat sporten meer dan bewegen alleen is.

Zelfstandig ondernemer sinds 2005 Pure Amsterdammer, spontaan, direct en ervaren door zijn eigen levenspad.

Drinkt graag espresso, wordt blij van buiten, gek op bewegen. Interesse…Ga je een keer mee?

https://www.sportismooi.nl/

Beelden @jamiepeters | https://www.holycowmedia.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven