Peter Wybenga

Zo’n dertig jaar geleden ging ik jaarlijks met mijn vrolijke vriendenschaar naar ons favoriete eiland, het heerlijke en zonovergoten Vlieland. Op het door ons veelbezongen Waddeneiland (Het mooiste eiland, ja dat is Vlieland), met scheepsladingen liefde en plezier,  in immer opperbeste stemming en soms kennelijke staat leefden wij het Vlielandse zomerleven. Daar was het dat bij mij het idee ontstond om het halve jaar te gaan vieren. Op 30 juni. Half Year’s Eve was geboren en het was direct een groot succes. Veel later,  in de tweede helft van de jaren negentig, was vrijwel het hele gezelschap inmiddels betrokken bij ’s werelds kleinste café-discotheek. Beslist het meest eigenaardige café ever, “Grancafé Klein Wiener Wad” in Amsterdam, dat maar liefst 32 directeuren telde. Op die hoogst geschikte plek vond Half Year’s Eve opnieuw enige malen plaats. Natuurlijk met halve oliebollen, halve liters bier en nogal wat halve zolen. Om twaalf uur ‘s nachts vielen alle gasten elkaar ontroerd in de armen om elkaar een gelukkig Halfjaar te wensen. Dat was het moment – maar nog niet ‘mijn moment’ – waarop ik mij realiseerde dat Half Year’s Eve eigenlijk een ‘Nationale Feestdag’ moest gaan worden. Een dag die in het teken staat van jezelf én elkaar stimuleren door te evalueren. De goede voornemens aan het einde van het jaar zijn na een paar januariweken vaak alweer vergeten. En aan het einde van het jaar nemen we ons opníeuw van alles voor. Dat evalueren doen we voortaan dus op 30 juni en 1 juli. En dan vieren we dat we nog een héél half jaar voor de boeg hebben om alsnog voor elkaar te krijgen wat we van plan waren te doen.

Toch duurde het nog even voordat ik hiermee daadwerkelijk van start ging. Zo’n negen jaar geleden heb ik de url’s geregistreerd en pas in 2014 écht begonnen, met een kick off party in het prachtige Amstel Hotel.

Inmiddels zijn de namen en beeldmerken van Halfjaarsavond, Half Year’s Eve, Halfjaarsdag en Half Year’s Day geregistreerd, is een vijftigtal gerelateerde concepten ontwikkeld en gedeponeerd en heeft het exclusieve Half Year’s Eve Gala in het Amstel Hotel een eerste, succesvolle editie beleefd. Interviews in zo’n beetje alle media. De reacties waren zonder uitzondering uiterst positief. Het was Mijn Moment van 2015.

Heel mijn hart ligt bij Half Year’s Eve én Halfjaarsdag. Want het nieuwe fenomeen geeft het hele land, zowel op persoonlijk niveau als (bedrijfs)economisch, een vrolijk handvat om het beter te doen. Te doen wat je echt belangrijk vindt. Om vol te houden. Om elkaar te helpen. En om dát alles met elkaar te vieren op een moment dat iedereen nog in het land is, waar een voorschot genomen wordt op een mooie zomer. Ik nodig iedereen van harte uit om mee te doen.

En tenslotte: voor de ‘sportievelingen’ onder ons is er op 1 juli om 17.00 uur, voorafgaand aan de borrel, in het hele land de Niet Zo Stoere, Maar Extra Gezellige Halfjaarsduik!

HalfYearsEve2015


Peter Wybenga is een creatief marketeer en loopt al een eeuwigheid met een tevreden glimlach rond in de wereld van media, marketing en events. Is vader, echtgenoot, voorzitter Inzake Wandelclub, oprichter van het Genevergenootschap en meer vrolijkheid. Is echter wel hyperallergisch, voor o.m. musicals.

2 gedachten over “Peter Wybenga”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven