Petra de Boevere

Mijn Moment 2012

Vorig jaar net voor de kerst kreeg ik een idee. #Plan2012.
Onze winkel had op de oude lokatie na bijna 20 jaar geen toekomst meer, er was een cascopand op een A-lokatie in Sluis waar we die toekomst wel zagen. Maar waar haal je het geld voor een verbouwing en een verhuizing in crisistijd waarin banken hun hakken in het zand zetten? Ik had ongeveer een ton nodig en bedacht dat als ik 100 mensen bereid zou vinden 1000 euro over te maken en daarvoor in de plaats voor 1200 euro cadeaubonnen zou geven die ze pas na een jaar mochten beginnen inleveren het zo geregeld kon zijn. Ik noemde ze mijn ‘VIP-klanten’ die ook speciale kortingen, aanbiedingen en uitnodigingen zouden krijgen.

Ik kreeg gevraagd en ongevraagd advies, VIP-klanten voelden zich betrokken, onze nieuwe winkel werd ook een beetje die van hen. Het lukte. Begin februari, bij 70 VIP-pers, tekenden we het huurcontract en startten met de verbouwing.

Op 9 april deden we voor het laatst de oude winkel op slot.

Op 18 april, toen alles wel heel tastbaar werd, noteerden we VIP nr. 100. En dat was onverwacht want de laatste tien kwamen heel snel. Ik werd er emotioneel door. Het leek zo simpel, als iemand me echter drie jaar geleden had verteld dat ik een ton werkkapitaal uit mijn netwerk kon halen had ik naar mijn voorhoofd gewezen.

Ik had niet eens Champagne bij de hand, die stond ergens op een rolcontainer midden in een bomvolle garage, we hadden de oude winkel moeten leeghalen om het interieur te kunnen demonteren en naar 15 km verderop te verhuizen. Op 1 mei konden we van start. De leverancier van onze houten vloer werd VIP-klant, de koelkast voor in de winkel kochten we bij een VIP-klant, de drukker van onze VIP-bonnen – ons zelf gedrukte geld- werd VIP-klant., we stapten met de verzekeringen over naar het verzekeringskantoor van een VIP-klant. Een VIP-klant met een transportbedrijf verhuisde onze 10.000 flessen.

Op 11 juni vond de officiële opening plaats. Door Maxime Verhagen, demissionair minister Economische zaken, in het bijzijn van onze VIP-klanten, de leveranciers en de familie. Het was een geweldige avond met 160 gasten, waar de catering uiteraard verzorgd werd door een VIP-klant. Dat was wel HET moment van 2012.

Sabrage 980

We zijn er nog niet helemaal. Op de nieuwe lokatie zitten we nog steeds in de opstartfase, BTW-, Accijns-verhogingen en een laag consumentenvertrouwen zijn remmende factoren.
De nieuwe lokatie vroeg om een deels nieuw assortiment en de bank werkt niet mee in de voorraadfinanciering. Die ziet onze crowdFUN juist als een extra risico.

We hopen dat onze VIP-klanten geleidelijk hun bonnen komen verzilveren omdat we anders met een ‘drankrun’ krijgen die we nog niet kunnen pareren in 2013, maar het gevoel is goed. Alle sterren staan goed. Onze nieuwe ‘belevingswinkel’ is een uitdaging en het is een genot er in te mogen werken, en mensen blij te maken met mooie wijnen en whisky’s.
Mijn 2e boek heb ik door al die drukte en wat er allemaal bij kwam kijken wel moeten uitstellen, maar dat komt echt in 2013. ‘Durf te Doen’.

Petra whiskyhoek 980

14 gedachten over “Petra de Boevere”

  1. Lisa vertelde me over je boek en jullie ontmoeting. Wat een top dame ben jij! En nu dit, wat een verhaal! Ik ben benieuwd naar je verdere succes en hoe je de minister naar Sluis hebt laten rijden. Veel plezier en succes in je nieuwe winkel en met je nieuwe boek!

  2. Jouw verhaal had ik op StandUp Inspiration gezien en heeft me bijzonder geinspireerd om door te zetten en mijn eigen droom te verwezenlijken zonder inkomsten. Dank daarvoor. Ik wens je veel mooie momenten in 2013 en vooral een bloeiende business. Keep up the great work!

  3. Respect Petra! Respect. Heel veel respect! Zelf gaan we 2013 in met een bijzonder spannend project en ik hoop volgende jaar op Mijn Mo(nu)ment een soortgelijk verhaal te kunnen schrijven. Bedankt voor de inspiratie!

  4. bij het lezen van dit verhaal krijg ik weer zoveel nieuwe energie!
    In het voorjaar-zomer kom ik weer voorbij in Sluis om enkele
    Vip bonnen te verzilveren voor o.a. Zeeuwierjenever

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven