Pieter Aalbers

Pieter Aalbers, algemeen directeur Regardz

De droom die je lang bij je hebt gedragen ineens werkelijkheid zien worden, en hoe! Breed uitgemeten in de speciale zomerbijlage van het FD en andere (online) magazines! Tegelijkertijd beseffend dat je deze uitgekomen droom meteen ook weer los moet laten… Het was me kortom het jaartje wel.

2011 was voor mij een rijk jaar. Een jaar van groei. Best raar om dat op te schijven in een periode die bol staat van financiële crises en constante omzetdruk in onze bedrijven. Maar toch, het jaar voelde rijk omdat ik werkelijk ging beseffen dat geluk, echtheid en evenwicht heel dicht bij me staan. Het enige wat ik daar voor hoefde te doen was beter kijken en stilstaan. Dit bracht mij tijdens de realisatie van mijn droom Buitengewoon in het Land regelmatig tot emotionele hoogtepunten. Tijdens deze reis – zoals ik de ontwikkeling van dit buitenrestaurant zonder muren graag noem – ontmoette ik mensen die bewust kozen voor hun passie en die graag met andere deelden en delen. Een levensinstelling die mij diep raakte in mijn hart en mij richting gaf. En vertrouwen. Met als klap op de vuurpijl een ontmoeting met landschapsarchitect en bedenker van de Amerikaanse uitvoering van dit project Outstanding in the Field, Jim Denevan. Vanaf de eerste seconde voelde het alsof we elkaar al jaren kenden; we delen dezelfde gedachten en filosofieën. Heel bijzonder hoe een gezamenlijke passie mensen bij elkaar kan brengen, zelfs op duizenden kilometers afstand.

Pieter Aalbers Buitengewoon

Terwijl afgelopen zomer Nederland steeds meer in mineur raakte, creëerden wij met alle betrokkenen bij Buitengewoon in het Land onze eigen werkelijkheid, een paradijsje voor de gasten voor een aantal uur, ver van de hectiek, in de natuur en met maar één doel: elkaar ontmoeten en inspireren.

Teruglezend klinkt dit allemaal heel dromerig, dat besef ik mij maar al te goed. Toch ben ik er van overtuigd dat wij met z’n allen het verschil hebben weten te maken, voor alle betrokkenen en gasten. Er zijn letterlijk en figuurlijk zaadjes geplant, om fris en met vertrouwen de toekomst in te kijken. Om de uitdagingen met elkaar aan te gaan en kansen te zien én te grijpen. En om even stil te staan bij en in het nu.

Buitengewoon in het Land zal als toprestaurant volgend jaar verder het land door trekken, zij het zonder mij. Maar de passie en gedrevenheid om als mens het verschil te maken in deze wereld (blijkbaar huist er al jarenlang een drang in mij om af te willen wijken van geëffende paden) heeft zich definitief ontluikt in mijn hart. Het daarbij ontwikkelde vertrouwen neem ik mee in mijn nieuwe functie als Algemeen Directeur van Regardz. Ook daar ga ik weer proberen het verschil te maken, ongeacht de richting; WITH EYES WIDE OPEN!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven