René Onstenk

2013 was een jaar van de diepte in gaan, in relaties, werk, studie en in mezelf. Het was ook een jaar vol reflectie, op zoek naar momenten uit het verleden, momenten die er mogen zijn en momenten om te laten rusten, te vergeven.

Ik voel me zeer tevreden, gezond en gelukkig. Ik heb heerlijk werk, leef met een prachtige levenspartner, mooie kinderen en zeer veel bijzondere mensen in mijn omgeving en…ik wil meer, dieper…

De afgelopen jaren ben ik intensief met mijn gezondheid bezig geweest. Inmiddels zijn mijn medische check up’s oké, ik voel dat ik op dat vlak weer helemaal ’terug’ ben. Oké nog wel paar pondjes te zwaar, maar ook dat gaat de goede kant op. Nu ik de 50 voorbij ben, wil ik zo onbevangen mogelijk mijn leven leiden. De vraag die mij telkens bezig houdt is: hoe optimaliseer ik mezelf?

In dat kader vroeg ik me bij aanvang van 2103 af: “is het mogelijk om alles waar ik verslaafd aan ben los te laten, en hoe doe ik dat?” De eerste reacties van mensen om mij heen waren; “jij verslaafd? Waar aan dan?”

Ik ben jaren geleden gestopt met roken. Alcohol en drugs gebruik ik ook al een behoorlijke tijd niet meer. Qua voeding zijn er nog wel een aantal ‘verslavingen’. Brood is zo’n voorbeeld, als ik brood ruik dan voel ik me raar, snak ik er naar, net zoals vroeger naar koffie. Ik wil niet zeggen dat brood en koffie slecht zijn, wel merk ik dat ze me verleiden tot meer. Alsof ik koffie nodig zou hebben om een wakker moment te krijgen. Ik wil gewoon niet afhankelijk zijn, niet van gedachten die mijn onbevangenheid belemmeren en al zeker niet van producten die me langzaam, maar zeker, in bedwang krijgen.

En zo kwam het dat ik in het voorjaar van 2013 mee deed aan een Iboga ceremonie. Mijn moment voor 2013.

Iboga is een geneeskrachtige “plant” medicijn die het mogelijk maakt je systeem te resetten en te bevrijden van verslavende middelen of patronen. Mijn gadgets update ik regelmatig om er voor te zorgen dat alles optimaal werkt. Hoe mooi zou het zijn, bedacht ik me, om mijn hele systeem een keer te resetten en te updaten?

De ceremonie heb ik beleefd als zeer intens en wonderlijk tegelijk. Ik was in staat om naar momenten in mijn leven te kijken, zoals in droom, alleen nu heel bewust. Ik zag momenten die me in de wegzaten of waar ik gewoon van af wil, momenten van vertrouwen en de pijnlijke momenten waar geen vertrouwen was. Ik was in staat om die momenten eenvoudig ‘weg te poetsen’. Alsof ik de files op de macbook aan het opruimen was.

“The answer is love” …. waren de woorden die ik keer op keer hoorde terwijl ik danste tussen de sterren. Mijn hoofd, mijn hart, de wereld, alles brak open. De wereld ging van binnen naar buiten, er stroomde alleen maar schoonheid en na tijdje kwam alles weer terug naar een oorspronkelijk staat….

Weer terug op aarde voelde ik me herboren, liefdevol en vrij!

Rene onstenk bril

Ik houd me bezig met voeding in de meest brede zin van het woord.
Wat is voedend? Wat helpt ons om van het leven te genieten, ons Zelf te versterken, keer op keer te vernieuwen, te worden wie we werkelijk zijn?

Ik werk met mensen die op zoek zijn naar ontwikkeling en transformatie. Mijn doel is jou te laten ervaren hoe je meer uit je leven kan halen door jezelf continu op de meest rijke en vervullende manier te voeden.

11 gedachten over “René Onstenk”

 1. Hoe meer voedend kan dit zijn – jouw krachtige én kwetsbare woorden & al het heerlijks dat je deelt. Het is genieten – als je tijd doorbrengt met anderen die je waarderen, worden je eigen gedachten van waardering gestimuleerd – chapeau René – het is heerlijk te weten dat er zulke mooie mensen als jij en dat we met elkaar mogen groeien & transformeren – to follow Our Bliss

 2. Als ik dit lees voel ik me net als de oude aap die je niet meer moet leren klimmen! Je kunt dus verslavingen ook op oudere leeftijd nog wel de baas….dat heb ik nu dus geleerd! Mooi!

 3. Prachtig verhaal Rene! Het raakt en ontroert. Dank je wel dat je dit deelt en dank je wel voor het mooie mens dat jij bent. Ik ben blij jou te kennen en door jou geïnspireerd te worden. Een mooi 2014 voor jou! Met heeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeel LIEFDE!

 4. Dankjewel voor je openhartige verhaal. Ik heb het met respect gelezen, en je boodschap gehoord, en herkend.

  Veel Licht en Liefde in dit Nieuwe Jaar.
  Elisabeth.

 5. Avatar foto
  Nadja van Berkel

  Hmm voel een diepe verbinding. Liefde is.
  Dank je wel voor je licht en het delen en verlichten van bijzonder mooie zaken.
  Buig met respect en ’n glimlach voor je
  (om je daarna heerlijk te omarmen!)
  Nadja

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven