Richard Francke

Zondag 2 november 2014 was mijn moment van het jaar. Een dag die voor mij voor enige bezinning zorgde. Waarom? Omdat ik die dag 40 werd. Nu ben ik doorgaans niet iemand die veel terug of vooruit kijkt; liever neem ik het leven zoals het komt, tot op heden tot grote tevredenheid. Maar 40 worden lag blijkbaar toch even anders…

Jarenlang niet gesport, mij vooral gefocust op werk, culinaire ontspanning en sinds 3,5 jaar ons gezin en opeens ben ik 40. Die zondag, nadat het verjaardagsfeest van de vorige avond enigszins uitgewerkt raakte, keek ik terug op de jaren die inmiddels achter mij liggen. Een onbezorgde jeugd in zeeland, de hotelschool in Middelburg, werkervaring in de VS, persoonlijke en professionele groei, fijne vrienden en familie, trouwen, kinderen krijgen en vooral enorm genieten van de mooie dingen van het leven.

Die middag nam ik mij dan ook vooral voor om hetgeen in al die jaren is opgebouwd, zo goed mogelijk vast te houden in de toekomst. Echter, ik moest ook concluderen dat op één punt wel echt verandering moest komen. Na jaren van weinig tot geen sportiviteit heb ik de dag na mijn verjaardag een racefiets gekocht om mij de komende jaren op deze voor mij nieuwe hobby te storten. Eerste uitdaging? Meedoen aan de Tour Culinair, een groep vakgenoten die fietsen combineren met het betere dat de culinaire wereld te bieden heeft, dat dan weer wel…


Ik ben Richard Francke, sinds augustus 2011 directeur van de Koninklijke Industrieele Groote Club. Een business club, sociëteit en evenementenlocatie aan de Dam in Amsterdam. Ik woon in Amsterdam met Judith Francke, Lot (2011) en Daan (2013). www.igc.nl

1 gedachte over “Richard Francke”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven