Richard Kok

‘Over Vaders & Zonen’. Het fantastische boek van Hugo Borst las ik jaren geleden toen ik net vader werd. Een boek vol ontroerende verhalen over relaties tussen vaders en zonen met voetbal als rode draad. Op zondag 30 april beleefde ik mij vader-zoon moment.

Jaren geleden toen ik 40 werd, heb ik het een keer omgedraaid. Voor mij geen cadeau, maar mijn kinderen mochten een cadeau uitzoeken. Een ‘doencadeau’ met hun papa. Ze mochten zelf kiezen. Mijn zoon, toen 6 jaar, koos voor een bezoekje aan het Gelredome omdat hij altijd benieuwd was hoe het binnen zou zijn wanneer we er voor de zoveelste keer voorbij reden. We gingen één keer en hij was meteen verkocht. Vitesse was zijn club. Inmiddels voor het leven.

Zijn Vitesse – en een beetje het mijne – beleeft op 30 april voor een historische dag. Voor het eerst in de lange geschiedenis van 125 jaar kan er een prijs worden gewonnen, de KNVB-beker. En wij zijn daarbij.

De indrukken vooraf op de parkeerplaats bij het Gelredome voeren de spanning op. Zoeken naar de juiste bus en dan na lang wachten in een colonne over de A15 richting kruipend naar De Kuip. In Rotterdam-Zuid heten inwoners ons welkom. Ze hebben kennelijk net iets meer een hekel aan AZ dan aan Vitesse, denk ik.

Meer dan 200 bussen parkeren in twee rijen op de Colosseumweg en een lange stoet geel-zwarte fans gaat wandelend over het stadionviaduct richting De Kuip. Mijn zoon vindt het allemaal fantastisch, en papa ook. De spanning neemt toe, zie ik aan het koppie van mijn zoon die tot dan toe met glimmende ogen alles heeft opgeslagen.

De wedstrijd is als een draak en ‘we’ komen goed weg, totdat Ricky van Wolfswinkel kort voor tijd met twee doelpunten historie schrijft. Een halve Kuip ontploft en wij ontploffen mee. Arm in arm springen en zingen we mee met de feestliederen. Tot lang na de wedstrijd blijven we in De Kuip. Dan volgt nog een luidruchtige terugreis naar Arnhem. Dit is ons vader-zoon moment én mijn moment van 2017.


Richard Kok is co-owner van R & R media en advies, co-founder van ChefsFriends.nl en founder van DoesburgDirect.nl. Contentproducer tot in de vezels, met focus op video en social media.

1 gedachte over “Richard Kok”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven