Richard Kok

Woensdag 11 februari. Iets voor vijf in de middag. Mijn hartslag gaat omhoog en onrustig kijk ik om me heen. Collega’s gaan naar huis en de redactieruimte raakt leeg. Met mijn collega Rik heb ik dé afspraak van het jaar. Om 17.00 uur zitten we gezamenlijk met ‘de grote baas’ om tafel om te vertellen dat we ons contract voor onbepaalde tijd gaan verscheuren.

Klokslag 17.00 uur. Een knikje naar Rik is voldoende om mijn bureau te verlaten en samen vaart te zetten richting de vergaderkamer, waar onze afspraak plaatsvindt. Wat volgt een kort, zakelijk gesprek. Het is het begin van iets nieuws en een einde aan routine en perspectiefloosheid. Ook een einde aan een periode van heimelijke afspraken die nodig waren om dit besluit te nemen. Want goh, wat hebben we regelmatig stiekem bij Van der Valk in Duiven afgesproken om aan ons businessplan te bouwen.

Op die woensdag de elfde ziet R & R media en advies het levenslicht, kort daarna gevolgd door ChefsFriends.nl. Initiatieven en activiteiten die ik vanaf die dag samen met mijn compagnon Rik Leonards in het openbaar verder uitwerk. Het is het begin van het volledig bezig kunnen zijn met online. Met video. Met sociale media. En alles wat daarbij komt kijken.

Het is ook het afscheid van de traditionele uitgeefwereld, waar ik 13 jaar lang deel van uit heb mogen maken. Inderdaad, heb mogen maken. Want met plezier kijk ik terug naar die tijd waarin ik veel heb geleerd, mijn weg heb gezocht en fouten heb kunnen maken. Een tijd ook waarin ik met plezier terugdenk aan de collega’s waarmee ik fijn heb samengewerkt. Die tijd maakt nu ruimte voor een nieuwe omgeving. Een online omgeving waarin ik mijn weg verder zal zoeken. Een weg met de blik vooruit richting de toekomst. Volledig los van routine en oude structuren, want alleen dan is er toekomst.


Richard Kok is co-owner van R & R media en advies, co-founder van ChefsFriends.nl en founder van DoesburgDirect.nl. Maar bovenal is Richard vader van twee heerlijke kids (7 en 10 jaar), woonachtig is het Gelderse Doesburg en liefhebber van lekker eten & drinken en sporten. Te volgen op @horeca en @doesburgdirect.

1 gedachte over “Richard Kok”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven