Richard Kok

Richard Kok, communitymanager Missethoreca.nl

Het privé moment van 2010 verpakt zich in een reeks van mooie momenten. De compleetheid van mijn gezinnetje wordt onderstreept door een reeks van mooie, boeiende en inspirerende momenten.

Momenten die ‘m in de eenvoud zitten. Zoals bijvoorbeeld samen pizza bakken in onze eigen keuken, zwemmen in het subtropisch zwembad van De Scheg in Deventer en na het eten op straat voor het huis een balletje trappen. Gewone dingen die extra lading krijgen door lachende gezichten. En vrolijke kindergezichten werken als doping op ouderschap, zoals iedereen weet.

Voor ‘mijn zakelijk moment’ selecteer ik er twee. Als eerst de multimediale doorontwikkeling van MissetHoreca.nl in het algemeen met de Misset Horeca Culi Talk als apotheose. In samenwerking met een extern gespecialiseerd internetbedrijf hebben we half december een interactieve live-talkshow uitgezonden met topchefs als Jonnie Boer (De Librije), Jacob Jan Boerma (De Leest) en Paul van de Bunt (De Leuf). Samen goed voor zeven (!) Michelinsterren. De pilotuitzending, die ik vanuit de redactie heb gecoördineerd, smaakt naar meer. Veel meer.

richard_kok_op_locatie_590

Mijn tweede moment is de geboorte van het nieuws- en informatieplatform DoesburgDirect.nl in mijn woonplaats Doesburg. Al jaren liep ik met het idee een hyperlokaal webinitiatief te starten. Waarom? Omdat ik geloof in niches. Geïnspireerd door Marco Derksen’s ArnhemDirect.nl en wat andere lokale groei-initiatieven hakte ik in de zomer van 2009 de knoop door. Met als gevolg dat in het eerste kwartaal van 2010 www.doesburgdirect.nl debuteerde.

Tot slot ben ik zo vrij ‘mijn sportieve moment’ toe te voegen. Ik ben namelijk zo’n type die zondagochtend, wanneer het merendeel van de vaderlandse bevolking nog snurkt of net ontwaakt, met mijn sporttas naar de voetbalclub gaat. Om daar in de zevende klasse (inderdaad, de laagst mogelijke amateurvoetbalklasse van heeeeeel Nederland) twee keer drie kwartier te denken Lionel Messi of Wesley Sneijder te zijn. In mei resulteerde dit in een heus kampioenschap, inclusief luide tocht met de platte kar (daarna een doorgebogen kar) door lege straten in het dorp. Maar het idee om als team de beste te zijn, blijft onvergetelijk. Ongeacht het niveau waarop je acteert. By the way, er was nog een cameraploeg in de buurt…. http://www.vimeo.com/11806842

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven