Richard van den Boogaard

In de vorige editie van Mijn Moment schreef ik al dat ik een dingetje heb met het getal 13. Minstens een paar keer per dag weet het getal zich in mijn leven te manifesteren.

Ik eindigde die bijdrage met een positieve noot. Alle 13 goed, in die trant. Welnu, ik ben er inmiddels wel een beetje klaar mee, het jaar 2013. Niet dat het me alleen maar tegenspoed heeft gebracht. Zakelijk gezien had het eerste half jaar een aanloop nodig, maar de laatste maanden is de portefeuille weer goed gevuld met opdrachten van zowel bestaande als nieuwe klanten. Dat duidt op een voorzichtig herstel waarvan mijn gevoel zegt dat we daar allemaal van gaan profiteren.

Privé lagen de momenten van intens geluk en ongeluk op 20 juni even heel dicht tegen elkaar aan: die dag vierden Daphne en ik ons 10-jarig huwelijksjubileum. Samen ten overstaan van familie en vrienden om onze liefde voor elkaar te bevestigen. Terwijl de laatste slok champagne nog in het glas zat, moesten we halsoverkop naar het ziekenhuis: dochterlief was hard gevallen op de stoep met een gapend gat-tot-op-het-bot als gevolg. De feestelijke sfeer sloeg in één klap om. De gasten bleven achter zonder bruidspaar op een regenachtig en winderig eiland De Woude, terwijl wij ons naar de Eerste Hulp spoedden. Terwijl ik onderweg mijn dochter in mijn armen hield waren er intense gevoelens van verbondenheid met haar en mijn vrouw. Geluk bij een ongeluk, het blijft een rare combinatie.

Eenmaal op de behandeltafel vond er bij mijn dochter een wonderbaarlijke transformatie plaats. Tot het moment dat de hechtingen erin gingen was ze een hoopje ellende, bang als ze was voor de naald van de verdoving. Vrijwel direct nadat de hechtingen erin zaten, veerde ze op en wilde ze het resultaat in de spiegel zien: “Oh, je ziet er bijna niks van,” zei ze monter, terwijl wij met haar naar een juist gehechte jaap van een centimeter of 3-4 keken.

Het lijkt erop dat ze gelijk had. Hoewel nog steeds zichtbaar, valt het littteken steeds minder op. Massage en littekencreme helpen, maar focus helpt het meest van allemaal: door te kijken wat je allemaal wél hebt, geluk te herkennen en vertrouwen te hebben in de toekomst. Ik ben benieuwd wat 2014 te bieden heeft. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Richard-2 1200

Richard van den Boogaard is freelance cameraman & editor en blogt voor ReelSEO en Frankwatching. Hij is getrouwd met Daphne en heeft twee kinderen: Coen (2005) en Maud (2007). Showreel op vimeo.com/brandedchannels

2 gedachten over “Richard van den Boogaard”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven