Rico den Burger

Rico den Burger, freelance communicatieadviseur

De mooiste momenten worden meestal voorafgegaan door een volmondig JA. Zo zeg je JA tegen een nieuwe baan of JA tegen een nieuwe liefde. Mijn zakelijke moment van 2010 kwam echter voort uit een NEE.

Rico_den_Burger_604x404

Deze foto is gemaakt tijdens een stage bij de RTL-redactie in New York. In mei 2010 heb ik een studiereis naar New York gemaakt. Ik heb toen niet alleen kennis mogen maken met organisaties als NBC, CBN, Associated Press en UN, maar ook nog eens met de hipste stad van de wereld en haar geheimen. De stad waar de kleinste trends kunnen uitgroeien tot wereldwijde hypes. Waarom? Zie deze online docu: http://vimeo.com/16430345.

De mooiste momenten worden meestal voorafgegaan door een volmondig JA. Zo zeg je JA tegen een nieuwe baan of JA tegen een nieuwe liefde. Mijn zakelijke moment van 2010 kwam echter voort uit een NEE.

In november 2010 kwam er een nieuwe uitdaging op mijn pad. Ik kreeg de mogelijkheid om met behulp van een recruiter te solliciteren op functies bij een grote bank en een softwaregigant. Het ging om functies waar ik als starter alleen maar van kan dromen, om nog maar te zwijgen van het dikke salaris en de functienaam met meer lettergrepen dan een gemiddeld sinterklaasgedicht. Een gouden kans om mijn jonge carrière een impuls te geven.

Maar ik ging twijfelen. Want is dat eigenlijk wel wat ik wil? Een vaste baan in een gigantische corporate organisatie terwijl ik nu zo enorm geniet van mijn vrijheid als freelancer? En alle andere verworvenheden die het freelancen zo’n rijkdom maken, zoals het ontmoeten van mensen en de mobiele vrijheid om te werken waar en wanneer ik dat wil? Zou ik dat allemaal opgeven? Nu al, op mijn tweeëntwintigste?

Ik besloot NEE. Wil ik nooit voor een grote corporate organisatie werken? Natuurlijk wel! Misschien is het wel noodzakelijk om de juiste ervaring op te doen, natuurlijk. En het werken en presteren met collega’s lijkt me ook heel fijn. Maar nu doe ik nog even wat nu goed voelt. Ik blijf freelance communicatieadviseur, reis heel Nederland af om de gekste mensen te ontmoeten op de mooiste plekken (of andersom) en dwing mezelf tot creativiteit om elke dag te moeten knokken voor klanten.

De keuze voor vrijheid, dat is mijn zakelijke moment van 2010. Mijn privé moment? Het lef om de provincie te verlaten en een klein-maar-fijn appartement te betrekken in het centrum van Amsterdam. En de aankoop van een espressomachine, waarvan iedereen gratis mag komen proeven.

Rico_den_Burger_980

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven