Rijk Willemse

Afgelopen jaar was een jaar van verwondering en verbinding. Het boekje ‘We zijn allemaal Twitterspreeuwen’ werd gedurende dit jaar vele duizenden keren gedownload. Wat een genot, om op zo’n wijze verbinding aan te mogen gaan. De kracht van gratis. Verder mocht ik vele malen, kleinere en grotere groepen begeleiden op het pad naar het nieuwe denken over communicatie: het pad van ‘communiceren’ naar ‘laten communiceren’. Een voorrecht. De weerstand die ik daarbij soms ontmoette, van de mensen en de organisaties die nog niet durven loslaten, maakte het nog duidelijker. Het is een kunst om los te laten en tegelijkertijd te verbinden. Iets wat ik mocht ervaren toen ik twee dagen met Jan Bommerez doorbracht bij de Tussentijd, om Flow te onderzoeken, te proberen nieuwe verbindingen aan te gaan, op gevoel én ratio.

Het was een jaar van veel inspirerend gedachtegoed, van Jan Bommerez, Kevin Allen met zijn verborgen agenda, van Simon Sinek met zijn gouden cirkel, en van vele andere. Allemaal rond het idee dat verbinding de sleutel is, en dat verbinding ontstaat op gevoel, met verhalen. En dat de woorden pas veel later komen.

WeZijnAllemaalTwitterSpreeuwen

3 gedachten over “Rijk Willemse”

  1. Leuk om te lezen dat je boek het zo goed gedaan heeft Rijk! Ik heb afgelopen jaar de website gemaakt voor De Tussentijd. Mooi daar he?

    Volgend jaar weer ‘ns bij kletsen!! Beste wensen voor 2013!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven