Rijk Willemse

Mijn Moment in 2013 is de Omgevingsvisie van de Provincie Gelderland (daarin staat hoe Gelderland er uit zou moeten gaan zien.). Een intensief en heerlijk moment, omdat ik er met al mijn vaardigheden en deskundigheden aan mocht bijdragen, en wel op drie manieren.

Eerst als coach en inspirator (‘Hoofd Twitter’) van het communicatieteam ‘Gelderland Anders’, bij het ophalen, delen en vastleggen van de inbreng uit de samenleving: wat moet er in de Omgevingsvisie en hoe? Een prachtig traject waarin we met het team zorgden voor het verzamelen, samenvatten en verspreiden van wat er leefde, offline en online, live op de bijeenkomsten en via de sociale media.

Daarna als adviseur en schrijver bij het opstellen van de indeling en de tekst van de concept-Omgevingsvisie. Een heerlijk intensief traject van brainstormen, trends en ontwikkelingen beschrijven, informatie verzamelen, formuleringen afstemmen binnen de projectgroep en met de bestuurlijke achterban. Resultaat: ongewijzigde vaststelling van het concept in de Staten, en: ‘Complimenten voor het voorliggende stuk. Kort en krachtig wordt op hoofdlijnen weergegeven wat de ontwikkelingen in de agenda zijn, waar we staan en waar we graag uit willen komen.’

Ten slotte mochten de burgers, bedrijven en belangenorganisaties zienswijzen indienen op de concept-Omgevingsvisie. (Dat heette vroeger inspraak.) Aan mij de heerlijke taak om het team van de provincie Gelderland te ondersteunen bij het ordenen, samenvatten en beantwoorden van deze zienswijzen (en dat waren er heel wat) in een zogenaamde commentaarnota. Een kwestie van het hoofd koel houden, samen doorbuffelen volgens een slimme aanpak, en veel afstemmen.

Voor zulke momenten doe ik het. Voor de zaak, en in de vrije tijd. Kenmerk: eerst is er niets, dan komen de dingen samen alsof het altijd al zo hoorde te zijn, en dan is er iets. Of dat nu een Omgevingsvisie is, of een 3D-frees, een socialemedia-infrastructuur of een blogje…

Rijk Willemse archiefkasten 1200

Rijk Willemse (1958): Adviseur en partner bij laverbe.nl. Sparringpartner en trainer voor beleidsmakers en bestuurders. Thuis in de grondslagen van het sociale web. Gespecialiseerd in projecten waarbij complexe informatie toegankelijk gemaakt moet worden. Schrijft op rijkwillemse.nl. Online sinds 1983. Getrouwd met Leontine Broekhuizen; onze kinderen: Catherine (22), Abel (22), Pomme (17) en Jack (16).

1 gedachte over “Rijk Willemse”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven