Rob Captijn

Mijn moment is vers. Misschien zelfs nog wel iets te vers. Het is zondagochtend half elf. Koffie geurt. Croissantjes net uit de oven. Ik vraag mijn liefde waarom ze zo stil is. Twee uur praten later staat ze met drie boodschappentassen vol kleren in de hal. “Sorry, sorry, sorry” klinkt het nog net voordat de deur het slot raakt.

Ze was er helemaal klaar mee. Ze wilde zichzelf hervinden. Weg van mij, weg van haar werk en weg uit een maatschappij waarin de red tape en de verhuftering steeds harder bij haar binnenkwamen. Gewoon weg. Punt. Vrij zijn. De wijde wereld in. Een kruidentuintje op de hei. Alleen.

Sinds die ochtend in november draait de liedtekst: “als je bij me weggaat, mag ik dan met je mee” op autorepeat in mijn hoofd en speur ik door jaargangen gelukkige foto’s naar voortekenen van haar besluit. In mijn hart vind ik haar verlangen super stoer, zelfs woest aanlokkelijk, maar dat ik daarbij een blok aan het been zou zijn, zag ik zelfs in de meest recente kiekjes niet aankomen. Godverdomme. Dit doet pijn.


Rob Captijn lurkt gulzig aan het leven. Komt nog eens ergens. Doet nog eens wat. Kan het een en ander. Eventmarketer by trade en ROI warrior by conviction. Geeft mensen duwtjes in hun hoofd en in hun rug.
Bengnl.com

23 gedachten over “Rob Captijn”

 1. Soms blijkt afstand nodig om dat wat onder je neus zit echt op waarde te kunnen schatten. Ik hoop dat dit ook nu het geval blijkt te zijn en dat jullie snel weer croissantjes zullen delen

 2. Avatar foto
  Anouk van Velzen

  Tjee wat heftig. Heb jullie één keer mogen ontmoeten. Ook toen geen voortekenen te zien. Jullie leken het samen zo fijn voor elkaar te hebben. Dapper en begrijpelijk besluit van haar maar ik hoop dat jullie jullie mooie dromen in de toekomst toch samen kunnen laten uitkomen. Sterkte voor nu!

 3. Beste Rob, dat is zwaar klote….ik hoop dat snel iets vrolijkers op autorepeat kan zetten. Sterkte voor nu en hopen dat 2014 iets mooi’s gaat brengen.

 4. Sodeju. Die hakt erin. Bij haar ook, daar op de hei. Kies echt. Onbereikbaar voor alles en iedereen die haar van deze keuze had kúnnen weerhouden. Kies echt. Heel stoer, inderdaad. En ik krijg het hier koud van het schitterend onvermogen. Sterkte. Liefde geeft altijd warmte. Ook nu. Juist nu.

 5. Zo. Die komt binnen. Bij jou. Maar ook bij mij. Niets is zeker. Garanties zijn er niet. Blijkt. Maar weer.

  Sterkte op je nieuwe pad!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven