Robbie Veldwijk

En toen was het jaar alweer bijna voorbij en zit ik thuis met mijn laptop en een biertje na te denken over mijn moment van 2013… Er zijn eigenlijk genoeg dingen gebeurd die mijn moment zouden kunnen zijn, zowel in mijn privé- als fotografieleven. Het begin van 055photowalks en www.photowalksinkaart.nl zijn mooi om op terug te kijken, maar deze zijn nog lang niet op hun hoogtepunt. Als mijn moment heb ik daarom gekozen voor wat anders, iets groots, iets hier ver vandaan. 

Mijn moment in 2013 is de rondreis door Thailand en Laos samen met mijn vriendin. Twee landen met een mooie cultuur, veel tempels, prachtige natuur en lekker eten. Het rondtrekken was bijzonder, anders dan andere vakanties maar daarom vooral niet minder. In drie weken tijd zijn we van Bangkok, naar Chang Mai, Luang Prabang, Nong Khiaw, Vang Vieng en vanaf Vientiane weer terug naar Bangkok gereisd.

Ik heb hier veel mooie en bijzondere dingen meegemaakt en allemaal vooral heel anders dan hoe het er hier aan toe gaat. Onder andere een 7 uur lange boottocht over de Mekong, 100 watervallen tegen het water in beklimmen op slippers en een aalmoes-ceremonie. Op de vraag hoe mijn reis was begin ik altijd gelijk over het mooiste wat me is bijgebleven, het bezoek aan een olifantenkamp.

mijnmoment robbieveldwijk 2013 1200

Hoewel ik er een dubbel gevoel over had, of dit wel of niet zielig was, heb ik het toch gedaan. Ik wilde het met mijn eigen ogen zien en meemaken voordat ik hierover kon oordelen. Een dag lang zijn we in het kamp geweest. Eerst leerden we hoe we met commando’s de olifanten konden aansturen/besturen. Toen we er klaar voor waren gingen we een tocht maken, ieder op een eigen olifant zittend in de nek, van 1,5 uur door de bossen bij Chang Mai. De tocht ging richting een rivier waar we samen met de olifant te water gingen en we ze zo konden wassen.

Mijn gevoel na dit bezoek is dat ik het niet zielig vind. Deze olifanten weten niet beter, ze groeien op in dit kamp en worden getraind, de olifant in de dierentuin vind ik zieliger. Natuurlijk zie je niet wat er achter de schermen gebeurt, maar twee jonge olifanten bevestigden mijn gevoel. Beiden zochten steeds de begeleider op om met hem te spelen, ze volgden hem waar het maar kon. Mochten ze hier niet goed met deze mooie dieren om gaan dan zou dit volgens mij ook niet gebeuren. Het spreekwoord luidt dan ook; wie goed doet, goed ontmoet!

mijnmoment robbieveldwijk 2013 olifant 1200

Robbie Veldwijk is een allround fotograaf die het leuk vind om kennis te delen en te schrijven over fotografie. Daarom blogt hij geregeld op verschillende websites artikelen hierover. Online bezig zijn met fotografie is leuk, maar offline is nog beter. Daarom is hij gestart met 055photowalks en later met www.photowalksinkaart.nl. Hij werkt bij Editoo waar hij zicht richt op de marketing, demo’s, trainingen en fotografie.

5 gedachten over “Robbie Veldwijk”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven