Robert Benninga

8 -8 begin avond. Na een compleet oneerlijke strijd tegen een Kanker Tsunami verlaat mijn geweldige vrouw Mary toch plotseling dit Aardse Speelveld. Meer dan ooit realiseren onze dochters Nicole, Joyce en ik ons: ‘Je bepaalt hier niet het speelveld, wel hoe je het spel speelt’. Mary speelde het spel wonderbaarlijk mooi, gevarieerd, committed en goed. Toch had en kreeg ze geen kans om hier te winnen. Voor nu de vraag voor ons allen: ‘hoe vind ik de delicate balans tussen het Leven hier en ‘aan de andere kant’, tussen loslaten en actie nemen, tussen yin en yang en tussen toeval en zo moet/mag het blijkbaar zijn?’

Wat komt en valt jou toe voor jouw toekomst en toeval? Voorbeeldje: Mary had haar bedrijf China888. Om vele redenen is het cijfer 8 het belangrijkste, voorspoed brengende getal in de Chinese traditie, en hoe meer achten, hoe beter. Een goede relatie van Mary vroeg mij recent de PowerPoint van één van Mary’s presentaties toe te sturen. Ik zocht die op, zag dat hij paar Mb was, maakte er een compactere versie van, deed ‘m als bijlage bij e-mail en… raad eens, deze compacte versie was 888 kb. Niet te filmen toch?! En zo kreeg ik opeens zomaar kaartjes aangeboden voor iets waar Mary en ik naartoe hadden gewild, afspraken die zeer gunstig verschuiven, etc. Je kent dit soort fenomenen vast wel. Mijn suggestie, leg dit niet naast je neer, zie er in wat jou helpt en een ieder Dus: ‘ Go with The Flow’, blijkbaar The Only Way to Go. Ik doe dit wel vanuit een heel bewust gekozen levensstijl en Mindpower aanpak, nl ‘work for the very best and be prepared for the worst’. Het laatste geeft me rust en de realiteitszin van de enorme betrekkelijkheid van alles, en zeker ook gezondheid. Bewustzijn van het optimale en daar vol voor gaan en staan is een prima aanpak. Er is blijkbaar een tijd en plaats voor alles.

Het leven is geven en het leven is leren, iedere dag opnieuw. En helemaal niets heeft een betekenis, behalve de betekenis die jij en ik er zelf aan geven. Dat maakt ieder moment tot een mooi keuze moment. Laten we er steeds het allerbest van maken.

6 gedachten over “Robert Benninga”

  1. Avatar foto
    Michel H J S Lowet

    Voel met je mee, een 2013 met meer vreugde en blijvende herinneringen wens ik je, wat jij met 8 hebt, heb ik met 7, blijf wie je bent: een sterke mentor!

  2. Geef je gevoel ook de ruimte Robert, er bestaan geen negatieve en positieve emoties, ze zijn er gewoon en laat ze maar komen en gaan net als het weer soms hogedrukgebieden heeft en lage drukgebieden. Het is zijn alleen als wij er betekenis aangeven van mooi en slecht weer. Mooi dat Mary nog even van zich liet horen via 888 (kb)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven