Ronald van den Hoff

In oktober vierden we het 10 jarig bestaan van Seats2meet.com. Dat was wel even een ‘moment’ om bij stil te staan. 10 jaar alweer! Begonnen in het jaar 2007, een jaar waarin we net kennismaakten met Facebook als een groeiend studenten netwerk, van Alibaba hadden we nog nooit gehoord en Airbnb moest nog bedacht worden. Het woord ‘co-working’ was ook nog onbekend. Hyves was al wel sterk groeiend!

We hadden het al eerder geprobeerd, een nieuw werk- en vergader concept. Dat was in 2000. Faliekant mislukt! Te vroeg. Toch zagen mijn compagnon Mariëlle Sijgers en ik in de jaren daarna een toenemend aantal mensen dat vanuit de eigen kracht zelfstandig voor verschillende partijen werkten. De zg. Vrije Beroepen (advocaten, architecten etc.) bestonden toch ook al langer. Ook zagen we een steeds grotere worsteling van bestaande organisaties met de snel veranderende tijd. Technologie bood steeds meer slimme oplossingen om plaats en tijd onafhankelijk te werken. Toen hebben we in 2007 die stap weer aangedurfd, overtuigd van ons eigen gelijk.

Inmiddels is het begrip co-working niet meer weg te denken. De grens tussen virtualiteit en realiteit is behoorlijk vervaagd. Serendipiteit geoptimaliseerd. We matchen tegenwoordig de co-workers met behulp van Artificial Intelligence, in 2007 nog iets uit de sciencefiction verhalen. Digitale processen zijn volledig geïntegreerd: het team van Seats2meet International van 6 mensen, werkt met meer dan 200 locaties in 29 landen. Dat verbaast me nog dagelijks. Boekhoudcijfers als sturing mechanisme zijn achterhaald. Geschiedenis! Algoritmes voorspellen de omzet en netwerk ontwikkeling. Daarop stuurt de ‘Realtime Organisatie’ anno 2017.

De volgende stappen? Toegroeien naar een Gedecentraliseerde Autonome Organisatie met een eigen, op Blockchain-achtige technologie gebaseerde, crypto-currency. En natuurlijk naar iets wat we momenteel nog niet eens weten, kennen of durven te voorspellen!


Ronald van den Hoff is auteur, trendwatcher en ondernemer. Hij is o.a. mede-eigenaar van Seats2meet.com International en Voorzitter van de Stichting Society30.

4 gedachten over “Ronald van den Hoff”

  1. Wat een mooie mijlpaal, Ronald (en Mariëlle) en wat een vooruitziende blik! Ik kijk nu al uit naar jouw/jullie #MijnMoment over 10 jaar 🙂

  2. Ik voel me bevoorrecht alles vanaf het begin te hebben meegemaakt, en veel te hebben vastgelegd in beeld en geluid. Documentairemakers mogen bij me aan komen kloppen voor materiaal. Bedankt voor alles, en veel succes met het pionierswerk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven