Ronald van den Hoff

‘Mijn Moment’ van dit jaar geef ik weg.

Ik zou graag dat iedere lezer ‘een moment’ stil blijft staan bij het verschrikkelijke oorlogsleed, als gevolg waarvan er een miljoenen stroom van mensen op drift is geraakt. Een gedwongen volksverhuizing.

Het merendeel van deze mensen heeft geen familie of huis meer om naar terug te keren. Vakkundig hebben we de hele infrastructuur in deze oorlogslanden verwoest.

Veel vluchtelingen gaan dus in Europa blijven.

Dat is de keiharde realiteit.

Dankzij de onkunde van bestuurlijk- en politieke elite gaan er ook in het komende jaar meer Nederlanders naar de voedselbank, gaan er meer Nederlanders onder de armoede grens duiken, worden de woningen nog schaarser en dus duurder en gaan er nog vele banen verdwijnen. Alle verkiezingsretoriek ten spijt. Het fascisme steekt de kop op.

Ook dat is realiteit.

En dan komen er dus nog vele nieuwe Nederlanders bij. Met en zonder status. En die gaan nooit meer weg. Die ‘nieuwe’ Nederlanders worden gewoon ‘ook’ Nederlanders.

We zullen dus meer moeten doen met minder. Daar hebben we iets in te doen. Daar ga ik in 2017 nog meer aan doen.

FOTO:

Fotogtaaf: Arnold van West http://www.arnoldvanwest.nl

Ronald van den Hoff is auteur, trendwatcher en ondernemer. Hij is o.a. mede-eigenaar van Seats2meet.com International en Voorzitter van de Stichting Society30.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven