Ronald van den Hoff

Mijnmoment in 2013 was vrij vroeg in het jaar. In februari was ik samen met mijn compagnon Marielle Sijgers in Japan, ter gelegenheid van de opening van Seats2meet.com-League in Tokyo. Een mooie congres middag op de ambassade, gevolgd door een spetterend openingsfeest op de S2M-locatie. Natuurlijk hebben we ook uitgebreid de stad uitgecheked.

Beleefd! Japanners zijn erg beleefd en hulpvaardig. Perfecte service overal. Taxi chauffeurs met witte handschoenen. Fooi geven in ‘not done’.

Openbaar vervoer is altijd op tijd. In Japan draait alles om het proces. Er zijn heel veel verborgen manieren, gebaren en emoties, die er voor zorgen dar het proces strak en goed verloopt. Ik weet zeker dat we een aantal van die goedbedoelde processen onbewust verstoord hebben, door spontaan en impulsief van het geplande programma af te wijken. Of door onbeleefde vragen te stellen als “hoe oud ben je?”

Mijn excuses!


Ik ben ondernemer, trendwatcher en auteur. Mijn boek Society30 dat ik in 2011 publiceerde, verschijnt in voorjaar 2014 in het Engels. Een van mijn bedrijven is Seats2meet.com, dat in 2014 definitief mondiaal gaat doorbreken.

1 gedachte over “Ronald van den Hoff”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven