Ronnie Overgoor

Ronnie Overgoor, Internetcowboy

Mijn zakelijke moment

Over mijn zakelijke moment hoef ik niet lang na te denken. Mijn boek ‘Ondernemerslessen van een Internetcowboy’ werd door Sprout en ABN Amro uitgeroepen tot Ondernemersboek van het Jaar. Een titel die het jaar daarvoor werd gewonnen door Annemarie van Gaal. Met dit boek is het een beetje net zo als met ‘voor jezelf beginnen’ of andere belangrijke stappen in je carrière; als je de stap nog niet hebt genomen, lijkt ie gigantisch en ver weg, maar als je hem eenmaal hebt genomen is het kicken dat je het hebt gedaan.

ronnie fotocover 980

Ik liep al best een tijdje rond met het idee van het boek, maar eind 2010 was het concept in mijn hoofd klaar. En eerlijk gezegd was de rest een eitje. Het boek was voor 80% in een week klaar. Tijdens mijn kerstvakantie op Vlieland ging de MacBook mee zonder internet en hoppa, typen! Iemand zei tegen me: Het is een ‘structural braindump’ en dat is het ook. Vanuit mijn hart, zoals ik het ook zou vertellen tegen je. De reacties van de lezers zijn super en da’s gaaf.

Mensen enthousiasmeren en inspireren, dat is waarom ik leef en dit boek doet dat ook! Het uitgeven van het boek maakte me wel duidelijk dat er nog branches bestaan met businessmodellen uit een vorig leven. Iedereen verdient eraan, behalve de auteur…right..dus niet. In mijn geval had ik de mazzel dat ik een ondernemende uitgever kende, Paul Petermeijer van BBP, die met me meedacht en zo kon ik tot een, voor mij als ondernemer, normale uitgeef deal komen.

De prijs is voor mij van belang. Tuurlijk als erkenning door een redactie van het ondernemersblad van Nederland, Sprout, maar ook omdat het mijn positie als spreker in Ondernemersland verstevigt.

De les die misschien nog wel het belangrijkst is en niet eens in het boek staat? Doen! Ideeën zijn waardeloos, je moet het doen!

Mijn privé moment

Los van de clichés van drie puberzonen die het vet cool doen, een vrouw waar ik nog steeds bijna geen dag zonder kan en waarmee ik nog steeds barst van de gespreksstof en die ook nog mooi is kies ik dan toch voor de trip naar Ghana die ik met mijn oudste zoon Skip maakte.

Ghana is voor mij een speciaal land, ik trouwde er met Claire in 1993 en ik richtte er begin deze eeuw een internet bureau op, Explainer DC Ghana. Al die verhalen hadden Skip, 16 jaar, nieuwsgierig gemaakt, dus heb ik hem meegenomen naar Ghana. Een unieke week en heel gaaf dat je 18 jaar later met je zoon van 16 op de plek staat waar je trouwde. En heel speciaal om Skip te laten zien dat er meer is dan de Gooische enclave die Bussum heet. Zoals Skip zelf zei: Pap, dit was geen vakantie, dit was een ervaring.

ronnie en ruben 980

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven