Roos van Vugt

Roos van Vugt, Manager Social Media Deloitte

Verplicht even terugblikken, omdat Henk-Jan je vraagt om op je jaar terug te kijken. Dat klinkt stom, maar ik realiseer me dit terwijl ik nu blog. Dat 2011 een jaar was/is waarin ik soms harder liep of wilde lopen dan eigenlijk kon. Zowel zakelijk als prive was het een jaar met heel veel mooie momenten. Mooie en een paar pijnlijke. Het mooiste moment gaat over ‘lopen’.

Een prive moment, of eigenlijk twee momenten. Waardoor ik merk dat ik weer zelf stil kan staan, terwijl er nu twee anderen aan het hollen zijn.

Het is begin 2011, de tweeling is amper een jaar oud. Amelie kijkt me strak aan en begint te lopen. Lopen! Triomfantelijk en uitdagend kijkt ze mij en haar tweelingbroertje aan. Lucas kijkt jaloers en kruipt een eindje weg… een halve dag later komt hij achter de bank tevoorschijn en loopt ook! Bizar… Twee bijzondere momenten.

Al mijn vier kinderen lopen nu, en ze lopen fantastisch door hun leven… Ik beloof mijzelf niet alleen maar te willen lopen. In 2012 wil ik vaker achterom kijken.

5 gedachten over “Roos van Vugt”

 1. Avatar foto
  Peter Becker - dreamersteps

  Roos, mooi verhaal over lopen. Voor mij de drijfveer in het leven afzien, genieten, ontdekken en communiceren… En dat allemaal met de eenvoud van Linkebeek, rechterbeen!

 2. Avatar foto
  Harriet Kollen | Bloei

  ha Roos,

  Mooi je blog.
  Hoe ga je dat aanpakken…meer achterom kijken #mooivoornemen

  Leuk al je dat wilt delen.En via twitter begreep ik dat ik je scherp mag houden ;-0 Mooooooooi

  Moest ook denken aan een boek dat ik IN 2003 (;-0) las: Een levensregel voor beginners, van Wil Derkse.
  Weet helemaal niet of je hier iets mee hebt maar deze manier v in het leven staan vond ik wel wat hebben.
  Spreekt me aan. Juist ook omdat ik zelf zo zoek naar evenwicht in wek en persoonlijk leven. Het draait om de moeilijkste kunst van het beginnen en de nog moeilijker kunst van het ophouden en de nog moeilijkste kunst van het vinden van de juiste houding tussen het beginnen en het ophouden, waardoor je het ‘nooit’ meer druk hebt… Nou daar schrijft Derkse over.
  Wie weet………heb je er iets aan.
  Wens je een mooi jaar toe in 2012!

  Inspirerende groet! Harriet

 3. Mooi mens ben je toch! Is alweer tijd geleden dat ik het volgende citaat voor het eerst las en vond het altijd heel erg corny. Maar ergens is het ook gewoon een hele toepasselijke tekst.

  “Loop niet voor me, want ik volg niet. Loop niet achter me, want ik leid niet. Loop gewoon naast me en wees mijn vriend.”

  Voor mij omschrijft dit de manier zoals ik naar je kijk en zoals ik je heb leren kennen. Je doet alles op je eigen manier met 200% passie maar geeft anderen de ruimte dit samen met met je te doen en mee te delen. Ik hoop dat ik in 2012 weer af en toe naast je mag lopen.

 4. Prachtig kort en krachtig, en ik sluit me aan bij @danwet. Nog een jaar of 2 en dan kan ik ook weer eens stil zitten en die andere 4 laten lopen. 🙂 Tot die tijd zal ik mezelf dwingen om tijdens het hollen achterom te kijken zonder tegen muren aan te lopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven