Roy Huiskes

Roy Huiskes, @chapter42

2011 had voor mij veel momenten. Geen bijzonder hoogvliegers, ook geen echte laagvliegers. Had ik dan wel hoogtepunten bedenk ik mijzelf. Natuurlijk. Eigenlijk had ik zoveel hoogtepunten dat het een verdomd hoog gemiddelde heeft neergezet. Daarnaast vind ik het altijd lastig om terug te kijken naar het verleden over langere tijd. Kijken naar de toekomst, directe actie ligt mij tenslotte veel meer. In 2011 heb ik Leuke conferenties gezien zoals SEOCampixx, TheNextWeb, maar ook leuke conferenties gedaan: A4Uexpo, Search Engine Strategies Amsterdam. Ik heb leuke mensen ontmoet, supergave klussen gedaan, nieuwe klussen gewonnen, geweigerd en verloren. Gelachen en eigenlijk amper gehuild.

Natuurlijk denk je wel eens #kloteklanten, maar eigenlijk is er altijd een manier te bedenken dat je hetzelfde niet meer overkomt en lang altijd is het niet de klant…

Zakelijk gezien mag ik zeker niet klagen over 2011 waar het voor veel bedrijven toch allemaal wat moeilijker ging. Kijkend naar de branche waarin ik mij bevind, WordPress ontwikkeling en Internet Marketing, kan ik niet zeggen dat het “moeilijke tijden” waren in de branche. Qua professionaliteit is mij opgevallen dat mensen toch vaak de keuze maken tussen prijs en kwaliteit, waarbij prijs het meestal wint. Dit is toch iets om in 2012 wat meer aan te werken en daarbij heb ik al wel wat ideeën en methodes opgedaan in het afgelopen jaar.

Ik heb mij bij de start al voorgenomen om altijd één klus non-profit te kunnen doen, hier moet volgend jaar ook zeker nog iets meer aandacht aan gegeven worden, want ik merk dat alleen het geven van advies en training nog niet altijd afdoende is. Voor het komende jaar heb ik al wel zo’n klus op het oog.

Ik heb in 2011 gewerkt aan leuke klussen. Het heeft mij nieuwe ideëen gegeven over hoe ik mijn zaken wil doen met mensen. In het verleden gemaakte keuze hebben over het algemeen eigenlijk goed uitgepakt. Waar wil je naar toe met wat je doet, hoe kun je het elke week een stukje beter maken (heeft iemand toevallig een 20 uur extra voor mij over, dat is eigenlijk mijn grootste verbetering, het beter plannen).

Mijn persoonlijke moment is net zo, veel hoogtepunten gehad, maar geen bijzondere uitschieter. Uitbreiding in de familie, gezelligheid met vrienden. Een stabiel en relatief gelukkig leven. Erg fijn na een erg turbulent jaar. De behoefte daaraan was dan ook groot, als ik nu terugkijk.

Ook daarom heb ik een oude hobby weer opgepakt, een hobby die ik zeker al 20 jaar niet meer beoefend had. Struinend langs het water even helemaal niets anders als gewoon in de natuurlijk. Ik zou het geen hoogtepunt willen noemen, maar opzeker wel mijn moment in 2011, mijn eerst snoek aan de waterkant, op een schemerige maandagavond, juist als je het niet verwacht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven