Roy Tanck

20 Augustus 2017. Om elf minuten over zes – ‘s ochtends – druk ik het knopje van mijn camera in. Voor de lens: Lake Louise, volgens velen het mooiste meer van West-Canada. Mega-touristisch, maar niet op dit tijdstip. Slechts een handjevol mensen staat van het natuurschoon te genieten.

2017 stond voor mij in het teken van fotografie. Wat in voorgaande jaren nog een hobby was, is veranderd in een passie. Het directe is wat me aanspreekt. Waar ik in mijn vak vaak langzaam naar een resultaat toe werk. en eindeloos bij kan schaven, is fotografie genadeloos. Klik, en het staat er op of niet. Soms nog even prutsen in Lightroom, maar het is een gelukte foto of niet.

Oorspronkelijk was het plan om in m’n eentje naar Lake Louise te rijden. Al snel haakte mijn jongste dochter aan. En toen die ochtend de wekker ging besloot de rest ook mee te gaan. En zo stonden we met z’n vieren op de steiger die wel speciaal voor fotografen aangelegd lijkt te zijn.

Ik benijd mensen die in de buurt van zulk natuurschoon wonen en kunnen wachten op ideaal weer. Wij waren er op onze rondreis één dag, en op 20 augustus was het bewolkt. Misschien deels rook van de vele bosbranden in de buurt. Van een zonsopkomst was geen sprake, en de typische Lake-Louise-foto zat er duidelijk niet in.

Maar toch was het een hoogtepunt van onze vakantie. Met “mijn” dames, in de kou, het statief bijna in het water, matige foto’s nemen en daarna samen ontbijten met pannenkoeken en maple syrup. Soms lukt de foto niet, maar het moment wel.

roytanck

Ik ben Roy Tanck. Freelance WordPress-expert, o.a. bij de rijksoverheid. Vroegen fanatiek blogger, maar nu vooral hobby-fotograaf.

1 gedachte over “Roy Tanck”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven