Ruben Steeman

Ruben Steeman, RuSt

Mijn zakelijk moment van 2010 is onzakelijk van aard. Het woord ‘zakelijk’ interpreteer ik dan zoals het gebruikt wordt in de zin ‘misschien moet je dit project wat zakelijker aanpakken’. Want mijn twee zakelijke momenten van 2010 zijn er twee die best wel los staan van buro RuSt, m’n zaak.

1. Ik mocht meedoen als striptekenaar. Al jaren teken ik op http://www.elkedagrust.nl mijn dagboek, en hier en daar ook een stripje. Maar dit jaar mocht ik echt een beetje meedoen. Mee met de Nederlandse afvaardiging naar de Ficomic in Barcelona, en meedoen als één van de 56 tekenaars in Mooi Is Dat! Gelukkig -zakelijk gezien- mocht ik ook nog het ontwerp en omslag van dat boek maken.

2. Ik schrijf. Halverwege het jaar kwamen we met ons vriendengroepje op het idee voor http://www.recensiekoning.nl en het werd meteen opgepikt. We zijn het hele jaar gegroeid. Het is zo gaaf. En in 2011 wordt het nog gaver, wellicht ook zakelijker.

Ruben_Midas_in_bos_980

Privé ben ik vooral een vader geweest dit jaar. Mijn privémoment van 2010 is het moment dat mijn zoon naar school is gegaan. Alle clichés daarover zijn waar. Hij wordt groot en dat is mooi om te zien. En op de valreep is hij dit jaar ook opeens nog heel figuratief gaan tekenen, en zijn zusje begonnen met zichzelf écht verstaanbaar maken.

In 2011 gaat het vadertje-en-moedertje-zijn samen met Martine vrolijk door, maar hopelijk wat rustiger dit jaar. Want een kind naar school en de ander naar een andere crèchegroep tegelijk met alle feestdagen en verjaardagen is echt teveel van het goede.

Ruben_Steeman-RuSt_980

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven