Sandra van Kolfschoten

Sandra van Kolfschoten, MEESTERSadvies

Zakelijk gezien was 2010 voor ons met MEESTERSadvies opnieuw een heel mooi jaar. Het jaar begon met de nieuwjaarswens van KnowMads “ Getting Things Done or Make Things Happen” Die was direct ook echt leidend in 2010.

Met ons Meesters hebben we op verschillende plekken een wezenlijke Beweging ingezet naar anders denken over onderwijs. Aangewakkerd door de kleine Lukas die vanwege zijn rolstoel (bijna) niet op school werd toegelaten zijn we gaan Zwermen, Scharrelen en Broeden door Nederland. Met @karingeurts was onze Werkplaats in het Stadion van de Graafschap waar 150 professionals in co-creatie werkten aan de Rijnlandse School het feest in juni. Beide bewegingen hebben geleid tot MagGeziens , want zo was de afspraak met mezelf, in 2010 zou ik ook iets afhechten, iets produceren in Vorm en Beeld.

Daarbinnen zijn er mensen die je tegenkomt en waarmee de KLIK oorverdovend is. In 2010 waren dat @bloei en @denkbeeldhouwer. Praten over co-creatie en verbinding dat kunnen er veel. Het Waar Achtig Doen is zeldzamer. Met Harriet heb ik onderweg in de auto naar onze klussen Tranen gelachen en met Guido kwamen de tranen tot twee keer toe ‘on stage’ . Oprecht geraakt zijn in je werk en daardoor samen fantastische dingen neerzetten. Vakmanschap en beroepstrots zijn dan niet alleen woorden. Je kunt er ook echt samen Zaak van maken. Mensen die ook werken vanuit de waarde dat Meesterschap niet gaat over het aantal leerlingen dat je hebt maar de hoeveelheid Meesters die je ruimte kunt geven. Meesters laten anderen Meester zijn. Voor mij waren Harriet en Guido mijn Meesters van 2010.

De Tedtalksoosterbeek over Levenskunst was daar een soort van absolute samenkomst van. (>> artikel Arnhem Direct) Een magische avond waar er niet te veel van zijn. Een moment om te koesteren.

Prive momenten zijn thuis met de Bencivinnies. En dan toch altijd ook weer de vakanties die je met zijn drieen door kunt brengen. HET prive moment was ons extra moeder-dochter vakantieweekje op Terschelling. Voor mij is het een eiland vol geschiedenis. In de WYB hebben mijn ouders elkaar ontmoet, zelf ging ik er als kind elk jaar naar toe met vakantie en later de herinneringen aan Oerol. Deze zomer was ik er voor het eerst samen met mijn dochter. Het was Terschelling op haar best. Wind, Regen, Zon, Strand, Fietsen, Tent en als absoluut hoogtepunt de twee huifkartochten die we bij Puur Terschelling hebben gemaakt. Want altijd zijn er paarden.

Sandra_Kolfschoten_en_Alexandra_in_het_gras_980

Het was een mooi jaar.
2011 is het jaar waar ik veertig ga worden Dan schijnt het leven echt te beginnen 😉

2 gedachten over “Sandra van Kolfschoten”

  1. Watt supergaaf om te lezen! Ik word er stil van.
    2010 was wat mij betreft ook een topjaar en daar heb jij een grote rol in vervuld. ik zou er zo nog een mijn moment over kunnen schrijven. dat bewaar ik voor het “Meesters Jaarboek”. Jij hebt zoveel inspiratie bij me losgemaakt en wat hebben we inderdaad veel gelachen maar ook vooral mooie dingen in gang gezet op scholen. Vooral DOEN en nog eens DOEN. Kinderen hebben recht op bevlogen leraren en leraren hebben recht op een schoolomgeving waarin ze gestimuleerd worden hun maximale talent in te zetten. Wat zie je dat helaas teveel nog anders. Er is dus nog een hoop werk aan de winkel!
    Ivanhoe…..zingt het spontaan in mijn hoofd, te paard in draf erop af!
    Lieve Sandra, ben heeeeeeeeeel bli. Ik kwam, ik zag en we gingen gewoon alsof het al jaren zo was! Dat koester ik……..op naar nieuwe en mooie avonturen in Onderwijsland

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven