Sebastiaan van ’t Erve

Maandagavond 25 november 2013. Even voor half negen piept mijn telefoon dat er een smsje is binnengekomen. Enigszins nerveus pak ik mijn telefoon op. Zou het dan echt zo ver zijn? De boodschap van de sms: de gemeenteraad van Lochem heeft unaniem voor jou gekozen als nieuwe burgemeester! Ik doe spontaan een rondedansje door onze woonkamer en knuffel mijn vrouw plat. De spanning van maanden absolute geheimhouding valt in van één klap van me af. Mijn telefoon begint onmiddellijk weer te piepen, de eerste felicitaties komen binnen. Ik besluit een tweet de deur uit te doen om mijn blijdschap te delen: “Ik ben blij en vereerd dat de gemeenteraad van Lochem mij heeft voorgedragen als burgemeester van het prachtige Lochem!”. Sneller dan ik kan lezen komen de retweets en reacties binnen. De eerste journalisten melden zich met verzoeken voor interviews. De waarnemend burgemeester belt om me te feliciteren en de eerste afspraken te maken voor de overdracht. Ik knijp mezelf even. Het is echt! De gemeenteraad die ziet dat de relatie tussen de overheid en de samenleving kantelt wil mij als burgermeester! Het voelt alsof alles op zijn plek valt. Alles wat geweest is en alles wat nog komen gaat.


Ik ben Sebastiaan van ’t Erve (@SvtE). Vanaf 9 januari ben ik de burgemeester van Almen, Barchem, Eefde, Epse, Exel, Gorssel, Harfsen, Joppe, Kring van Dorth, Laren, Lochem en Zwiep: www.lochem.nl. Ik hoop zo snel mogelijk samen met mijn vrouw Jeanette en onze kinderen Hester, Alex en Sofie te verhuizen.

8 gedachten over “Sebastiaan van ’t Erve”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven