Sheila Schenkel

‘Het jaar is voorbijgevlogen.’ Het is een cliché, maar heb ik het eerder zo ervaren? Ik vraag het me af.

2013… Het jaar waarin ik eindelijk een eerste verjaardag van een van mijn kinderen mag vieren. Het jaar waarin we voor een tweede keer trouwen, David en ik, precies een jaar na ons burgerlijk huwelijk: geen kerkelijk, maar een feestelijk vervolg. Het jaar waarin ik mijn jarenlange trainingstempo van 6 km/u achter me laat en tot mijn niet-aflatende verbazing naar de 5 km/u kruip—en dat 12 hardloopkilometers lang. Het jaar waarin we na zestien jaar mijn kat begraven—van alle mannelijke twee- en viervoeters, heeft alleen mijn broer langer een huis met mij gedeeld. Het jaar waarin ik zomaar geen Sanoma’er meer ben, terwijl mijn eerste dag bij weekblad Tina in december 1995 me nog zo helder voor de geest staat. Het jaar waarin ik bíjna een compleet nieuw boek schrijf; een paar hoofdstukken nog en het is af. Het jaar waarin zowel Ajax als Manchester United landskampioen wordt. Het jaar waarin…

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Zo veel is gebeurd. Zo veel veranderd. En toch is er niet één moment dat zijn of haar hand opsteekt: “Ik ben het, ík ben dat moment dat 2013 definieert!”

Misschien wordt Het Moment me later nog duidelijk. Misschien springen zo veel momenten met hun hand in de lucht, dat ik door de uitgestoken handen het moment niet meer zie. En misschien, misschien heeft 2013 niet één moment dat het jaar definieert—als dat het geval is, is dat dan teleurstellend, of juist… heel erg bijzonder?

Goede vriend Patrick reikte me een moment aan, één waar hij getuige van was: onze dochter, nog geen anderhalf, loopt op eigen initiatief afwisselend van David naar mij om ons een zoen te geven. “De tranen stonden in je ogen.” Een moment dat ik hierbij graag als winnaar aanwijs. Omdat ik denk dat van alle facetten in ons leven, de liefde altijd weer het belangrijkste blijkt.


Sheila (@iSheila) is o.a. schrijver en (web/eind-)redacteur. Ze houdt van hardlopen, voetbal en Amsterdam. Ze is de organizer van Meetup Group ‘Dam Runners, medeoprichter van AmsterdamCulture.com (soft launch fase) en plaatst zo af en toe een kort verhaal op iSheila.nl. Ze is getrouwd met David Beckett en een trotse moeder.

6 gedachten over “Sheila Schenkel”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven