Sien Wassenaar

Sien Wassenaar, producer Four Corners

En zo word je aan het eind van het jaar ‘gedwongen’ om op dat jaar terug te kijken. Best leuk eigenlijk.. Als drukke tante die ‘jezelf voorbij rennen’ als geen ander beheerst, is dit wel een goede tool om eens even stil te staan en terug te kijken.

Werktechnisch was het een maf jaar. Het eerste kwartaal rinkelde de telefoon ineens veel minder vaak dan anders. Dat was best even raar voor ons. Maar ook dé kans om gave dingen te doen waar we anders nooit aan toe komen. En dus deden we in februari mee aan de 48 Hour Film Festival, een wedstrijd waarbij je binnen 48 uur een korte film moet produceren. Wij produceerden dat weekend de film ‘Verloren’.

Ook was er tijd om onze website vernieuwd te herlanceren. Er zijn flink wat uren in gaan zitten, maar ik ben trots op het eindresultaat. Als special feature op de site maakten we remakes van de favoriete scènes uit de lievelingsfilms van de Four Corners crew. Zo verfilmden we een scene uit Once Upon A Time In The West en maakten we een enorm corny remake van Rocky. In 2011 moeten we eindelijk een gaatje zien te vinden om mijn scène te verfilmen.

Na het eerste kwartaal waren we weer back on track. Het absolute zakelijke hoogtepunt van 2010 was voor mij de productie van een aantal commercials voor Arke. In twee weken tijd produceerden we een drietal commercials. Een pittige prestatie aangezien de opnamen in Egypte plaats vonden en de pre- en postproductie ook binnen dit tijdsbestek viel. Maar het is gelukt! Het eindresultaat draait inmiddels mee in de reclameblokken van RTL, SBS, Discovery Channel en National Geographic en ik ben een trotse producent. Heel trots.

2010 was voor mij persoonlijk een jaar van rust. Een jaar waarin ik moest bijkomen van heftige (persoonlijke) gebeurtenissen in 2009. De bewuste keuze voor rust heeft me goed gedaan en daardoor kan ik zeggen dat het eigenlijk wel een lekker jaar was. Absoluut hoogtepunt was deze zomer de bruiloft van mijn nichtje Emma. De eerste van de nieuwe generatie Wassenaars die in het huwelijksbootje stapte. Ze deed dit in Italië, wat een drie dagen durende prachtbruiloft opleverde. Drie dagen gezelligheid, liefde en een lekkere portie sentiment. Bijzonder om mee te maken.

Sien_en_Emma_Wassenaar_980

Voor 2011 kan ik alle bezige bijtjes aanraden om wat meer tijd voor zichzelf te nemen. Mijn tip? Naast wat vaker ‘nee’ op dingen zeggen, minimaal één avond in de week inplannen die helemaal van jezelf is. Bij mij is dit de maandag. Vrienden, familie en zelfs mijn liefje weten dat maandagavond mijn avond is. Geen afspraken, geen verplichtingen, niemand die iets van je moet. Heerlijk. Een in 2010 in gang gezette traditie die ik zeker ook in 2011 voort ga zetten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven