Simon Siahaya

Simon Siahaya, freelance online & direct marketeer

Het was een goed jaar! Heel veel uren gedraaid en een mooi project opgeleverd. En een paar keer gevraagd om in vaste dienst te komen. Dat laatste is om twee redenen fijn. Ten eerste vanwege het compliment dat een opdrachtgever daarmee geeft, in mijn ogen. Ten tweede de mogelijkheid om ‘nee’ te zeggen. Ik sta meestal in de ja-stand 😉

Het project: door klantengegevens te ontsluiten hebben we het mogelijk gemaakt om overal op de website voor de bezoekende klant specifieke content te tonen. Bijvoorbeeld tips om diensten beter te gebruiken of het aanbieden van nieuwe diensten die passen bij de manier waarop de klant nu andere diensten gebruikt. Het plaatsen van content is geautomatiseerd in een campagnemachine en de campagnes zijn onderdeel van een ‘klantencyclus’. Dus acties en campagnes zijn goed te onderhouden en te evalueren. In plaats van het organiseren van uitvoerende werkzaamheden kunnen de marketeers zich hierdoor concentreren op de online klantbeleving en het verbeteren van de campagnes. Voor een old school direct marketeer als ik is dit bijna het ultieme één-op-één online concept.

Na het opleveren van dit project ben ik direct gevraagd voor mijn huidige klus. Die heeft niets te maken met online marketing, gelukkig wel alles met mijn oude liefde: business to business. Nu ervaar ik dat ik online marketing echt mis en leuk vind. Ik grijp alles aan om hier online marketing te introduceren. En heb ontdekt dat er veel online mogelijkheden voor b2b gebruikt kunnen worden maar dat weinigen dat doen. Dikke kansen dus. Mijn nieuwe uitdaging voor volgend jaar: alleen online opdrachten!

Maar wat was nou ‘het moment’? Dat was van de zomer toen ik afscheid nam van het team waarin en waarvoor ik twee jaar heb gewerkt. Daar kwam alles samen, goede sfeer, leuke mensen, vriendschappen en wederzijdse waardering.

Simon_Siahaya_tuin_980

Privé 2010

Een heel bewogen jaar. De start was heel triest met het overlijden van een dochter van een vriend. Ongelofelijk confronterend om een jong iemand te verliezen en de ouders te zien overleven. Dat is zo tegennatuurlijk dat ik er nauwelijks over kan nadenken. Iets dat wel moet met jonge kinderen. Gelukkig zat 2010 ook vol hoogtepunten. De geboorte van ons laatste neefje, onze dochter die van de crèche naar groep 1 ging, het WK dat we her en der keken, een gigantisch 40-ers feest dat we organiseerden en waarvan de opbrengst naar een goed doel ging en nieuwe vriendschappen die ontstonden. Het aangaan van verbindingen is een echte uitdaging voor mij. Daarbij helpt Twitter als een dolle en vooral de events die daar omheen georganiseerd worden. Twitterlunch, Open Coffee en “Een kerstpakket voor jou.”. Ik ben blij dat ik erbij mocht zijn en een aantal mensen heb mogen leren kennen.

Het moment van het jaar is voor mij eigenlijk nu! We zitten met z’n viertjes in het binnenland van Limburg. Tien dagen geen afspraken, moetjes enzo. Alleen tijd voor elkaar, spelletjes, vuurtjes, in de sneeuw klooien en lekker hangen. Lijkt me een goede voorbereiding voor het nieuwe jaar!

Privéfoto van het jaar:

Alles krijgt handjes en voetjes!

Simon_Siahaya_voeten_980

1 gedachte over “Simon Siahaya”

 1. Avatar foto
  Olga de Rijk

  Hallo Simon,
  Ik ben Olga de Rijk en op zoek naar Alex Siahaya. Hij zal nu ongeveer in de 80 moeten zijn. Hij heeft met mijn vader, Richard de Rijk (nu 91 jr) in 1950 vanuit Surabaja op de Koala’s gevaren, naar Ambon om maritieme steun te verlenen in de strijd tegen de overheersing van Soekarno. Zij hebben samen veel meegemaakt.
  Ik ben momenteel bezig met het redigeren van het manuscript dat mijn vader geschreven heeft over deze tocht.
  Het zou zo fijn voor hem zijn om zijn sobat weer te zien, als hij nog leeft… Kun jij mij aan verdere informatie helpen?
  Met vriendelijke groet,
  Olga de Rijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven