Sjoerd Weikamp

Sjoerd Weikamp, Eventbranche.nl

Mijn zakelijke moment van 2010 duurde precies 2 minuten. En daar stonden we dan opeens… op de stoep van onze (ex-)werkgever. Letterlijk de deur uitgezet. Reed Business publiceerde 24 jaar lang het evenementenblad van Nederland.

Feestelijk Zakendoen werd met het professioneler worden van de branche FZ en FZ werd FZ.nl, klaar voor het 25e jaar, want het blad was altijd winstgevend. Ook al waren die bedragen in Reed-taal ‘in de marge’, voor ons team was het de mooise titel binnen de grote uitgever.

Vier jaar lang mocht ik deel uitmaken van het FZ-team waar we allang door hadden dat alleen vakblad niet 21e eeuw proof was. Dus was het multimediapakket met een site, nieuwsbrief, brancheborrels, educatie, vakblad en een trend magazine perfect. Het moment dat we daar letterlijk op die koude Doetinchemse stoep stonden, was zo dubbel als Haarhuis en Eltingh…..: de beweegredenen om de kleine titels binnen Reed stop te zetten, zorgden zelfs na het officiele stopzetten van de FZ-titel voor verwarring alom, maar die verwarring duurde slechts 3 minuten en 8 seconden. Want op die stoep besloten Mark Wichmann en ik dat ons vak, onze titel, onze contacten, onze conculega’s en dus ons eventleven, veel te mooi zijn om stop te laten zetten door een moederschip van een beursgenoteerd bedrijf, waar iedere vorm van uitgeven onder curatele stond van boekhouders. In een gesprek van 120 seconden waren wij er volledig uit: we gaan het gewoon zelf doen.

En dus is mijn moment van 2010 slechts 2 minuten, want die teleurstelling en verbazing hebben we direct omgezet in een concreet plan om keihard zelf door te gaan. EventBranche.nl en ons uitgeverijtje Proef Media werden dus eigenlijk op die stoep geboren. Inmiddels zit ons eerste jaar er bijna op en kijk ik allemaal maar met een hele grote glimlach terug naar dat ene moment op die ene stoep, want wat hebben wij het hier fantastisch naar de zin!

PS dat dat ene moment uiteindelijk resulteerde in onze lancering op event10 (waar een grote hoeveelheid branchegenoten ons geholpen, gefeliciteerd en gemotiveerd hebben) en de daarbij horende beelden (die nog vers op ons netvlies staan), dat komt dus eigenlijk allemaal door die 120 seconden.

Sjoerd_Weikamp_Prem_Radhikishun_event_10_980

Prive moment van 2010: eindelijk mijn eigen evenement

Het mag geen geheim zijn dat ik als grote hobby een cafeetje run met nog 10 vrienden. Cafe Hattrick is inmiddels een begrip in de Achterhoek (daar waar mensen nog normaal zijn…) en leverde mijn dubbele hoogtepunt van 2010 op. Het kampioensfeest van mijn clubje De Graafschap gevolgd door de finale van het WK, waarbij wij als Hattrick de volledige organisatie van de public viewing op het Marktplein verzorgden. Ruim 6500 mensen kwamen naar de finale kijken.

En ook al kwam ik pas de zaterdag voor de finale terug van vakantie en hadden mijn vrienden het meeste werk verzet, toch was dit mijn hoogtepunt. 35 graden, 5 artiesten, catering, bierstraten, beveiliging, enorm scherm en totaal geen problemen of rotzooi. Het lukte ons om in 4 dagen tijd een prachtig evenement neer te zetten. Waarbij iedereen die we kenden mee heeft geholpen. Vriendinnen en vrouwen deden de muntverkoop, vrienden stonden achter de barren, de bevriende brandweerman kwam even het plein natspuiten en als die ene Spanjaard die bal er niet in had gepoept, dan waren we nu nog aan het feest vieren… Dat ik als prive hoogtepunt een evenement noem…ach dat zal wel komen omdat ik de scheidslijn tussen werk en prive echt niet meer zie…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven