Slaaf van het geld of geven uit het hart?

Aiaiai, ik heb me in het hele doe-proces verkeken op het geld. De site, de boeken en de doeken. Hoeveel gaat me dit project eigenlijk kosten? Ruim geschat: 12 duizend euro. Op dat moment ben ik gaan praten met een tiental mensen die me hebben geadviseerd. Over constructies, businessmodellen, sponsoring, gunfactor en goede bedoelingen. Over slaaf zijn van het geld.

Twee maanden geleden (mei 2012) heb ik dit proces gepodcast via Spreaker >>

Ik word chagrijnig van mijn eigen denken in geld verdienen, dat het wel profitable moet zijn en dat ik niet meer weet wat ik wel en niet van mijn ‘deelnemers’ aan mijnmoment kan vragen. Kan ik een bijdrage vragen? Wil ik een bijdrage vragen? Waar voel ik me het beste bij? Hoeveel geld hou ik eigenlijk over als ik dit bedrag vraag, en wat als ik het dubbele vraag?

Zonder te veel op de adviezen in te willen gaan, wat overigens wel erg interessant kan zijn, kom ik er in een gesprek met Monique achter dat ‘dicht bij jezelf blijven’ en ‘je hart volgen’ de beste adviezen zijn in dit hele proces.

3 gedachten over “Slaaf van het geld of geven uit het hart?”

  1. ik zette dit toevallig vandaag bij het blog van Elja:

    ‘de ideeën die ‘groot’ werden waren hele impulsieve ideeën die gaandeweg een eigen leven gingen leiden. De ideeën die ‘groot’ werden en ‘behapbaar’ waren ideeën die geduld hadden. Mijn boekidee was ruim voordat het überhaupt naar een uitgever ging al een plan. Misschien een jaar ervoor al. Maar het was bij lange na niet concreet. Blog-Art ook niet. Maar ik heb geleerd dat juist dat soort ideeën de beste ideeën zijn die uitvoerbaar zijn. Niet teveel plannen, opschrijven en in hokjes zetten. Een idee heeft blijkbaar ook adem nodig, richting en vertrouwen.’

    Geld is niet het beginpunt.

  2. p.s er zijn meerdere wegen naar rome die niet zoveel geld kosten. ik schrik bij de bedragen die je opnoemt. zijn er geen alternatieven, is je kader misschien erg beperkt? zijn er creatievere slagen te maken om hetzelfde effect te krijgen? is wat je in je hoofd hebt waar te maken of moet je bijstellen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven