Stan Lenssen

Het is voorjaar, april. Ik ben 10 dagen in San Francisco.

Ik heb net een zeer succesvol 2012 achter de rug, en toch besluit ik het heel anders aan te gaan pakken.

Het enthousiasme van de Amerikanen, hun ondernemingsgeest en positiviteit krijgen me die 10 dagen helemaal in hun greep. Ik voel me aangestoken. Van nu af aan is Nederland te klein. Ik ga als Business Coach internationaal de boer op.

Op het moment van ‘Mijn Moment’ zat ik in een kostbaar coachingstraject. Ik had er rond de jaarwisseling 10.000 euro in geïnvesteerd. Maar… de inspiratie was zoek.

En dus vond ik het geen probleem om eruit te stappen. Mijn keus, mijn lesgeld.

Maar ik was bevrijd. Het voelde alsof er zich een nieuwe weg voor mij ontvouwde. Ik zag lucht en ruimte voor me en een helder beeld: International Business Coach.

8 maanden verder zijn we nu. En het was een juiste keus.

Net als mijn keus om ook zelf te kiezen voor een internationale coach, want ‘practice what you preach’.

Het is een Amerikaanse coach, hoe kan het anders. Ze heeft het vermogen om ‘in mijn hoofd te kijken’. Dat is precies wat ik nodig heb. Want – net zoals ik dat ervaar bij mijn cliënten – daar zitten de blokkades, daar moet gesleuteld worden aan de mindset.

Daar – in dat hoofd – speelt het persoonlijke groeiproces dat ondernemen is, zich uiteindelijk af.

Inmiddels ben ik in datzelfde 2013 een tweede keer in de VS geweest. San Diego. Te gast bij een zeer energiek ondernemers-event. Het heeft mij veel kennis en inzichten opgeleverd. En ik heb veel contacten opgedaan, die ik dankzij dat wonderlijke internet vanuit Nederland uitstekend warm kan houden.

Mijn eerste internationale cliënt heeft zich in oktober gemeld. Een bijzondere vrouw uit Canada. Ze heeft voor de Canadese regering vele jaren in oorlogsgebieden gewerkt. De lessen die ze daar geleerd heeft, gaat ze nu in haar praktijk doorgeven aan anderen. Aan mij de eervolle taak om haar als International Business Coach te helpen daar een ‘thriving business’ van te maken. Ook andere internationale klanten hebben zich inmiddels gemeld.

Ik ben er zeer blij mee dat ik dit gewoon gedaan heb. Zonder aarzeling. Ondanks de angst voor de onzekerheid die ik voelde toen ‚Mijn Moment’ zich openbaarde. Als coach weet ik maar al te goed hoe het proces werkt.

Mijn volgende moment, Mijn Moment 2014? Het zou zomaar mijn eerste internationale ondernemers-event in San Francisco kunnen zijn.


Ik ben Stan Lenssen, International Business Coach voor Solo Ondernemers en Corporate Professionals. Ik help ze met Personal POWER Coaching hun ambities te verwezenlijken. Want we leven in een ongelofelijk kansrijke tijd, maar het wordt een heel stuk makkelijker om die kansen te benutten als je dat samen doet. www.vrijewerker.nl

2 gedachten over “Stan Lenssen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven