Stephan Fellinger

Stephan Fellinger 1 Mijnmoment 2014 Foto Peter van HalFoto: Peter van Hal

2014 was een extra bijzonder jaar. Natuurlijk is elk jaar van je leven bijzonder, in wat voor opzicht dan ook, maar 2014 was een extra bijzonder jaar. Tegenwoordig zijn relaties niet meer voor het leven. Waar je vroeger bijna vanzelfsprekend je hele leven bij dezelfde partner en werkgever bleef, is nu kort en flexibel de norm geworden. Mijn moment zijn stiekem 2 momenten dit jaar, die bij elkaar horen, die met elkaar verbonden zijn.

Op 28 januari 2014 kende ik mijn vrouw 30 jaar. We leerden elkaar kennen in de bus van Hilversum naar Utrecht. Op een dag dat het enorm sneeuwden, zaten we “opeens” naast elkaar in een volle bus. En werd ik een paar weken later gevraagd om mee te gaan naar een feestje. Ik was gelijk gecharmeerd van haar doortastendheid, niks wachten, gewoon zelf initiatief nemen, daar hield en hou ik van. Op 28 januari 1984 gingen we naar een feestje en begon de liefde, op 28 januari 2014 waren we 30 jaar verder. Het moment dit jaar dat daar bijhoort, was 22 juli 2014, de dag dat we 20 jaar getrouwd waren.

Wat ben ik trots, 30 jaar samen, dat is in deze tijden van kort en snel, erg lang. Ik noem het “Slow Love” en dat in snelle tijden. En ik weet dat ik niet zo’n makkelijk mannetje ben om mee samen te leven, veel temperament, en ik weet dat ze veel geduld met me heeft. 30 jaar samen dat zijn heel veel mooie momenten en vanzelfsprekend ook een hoop dalen en tegenslagen. We zijn langs ravijnen gelopen, tot aan het randje, maar het kwam uiteindelijk altijd weer goed. En wat hebben we ook al veel mooie momenten samen beleefd. Ja, we staan waar we staan en dat doen veel mensen ons niet na tegenwoordig.

Stephan Fellinger 2 Mijnmmoment 2014 fellinger

Waarom zijn jullie al zo lang bij elkaar? Vragen ze me vaak. Omdat we elkaar niet willen veranderen en omdat we veel samen doen, maar ook ieder ons eigen leven hebben. Omdat we elkaar altijd stimuleren en steunen. Omdat we allebei zo trots zijn op de ander. En al eerder gezegd, omdat er niemand in het leven zoveel geduld heeft met dit temperamentvolle mannetje, als zij. “Bij haar is mijn liefde veilig” dat is eigenlijk de allerbeste omschrijving van wat ik voel. Dank voor de fijne tijd Mrs C, ik wil heel graag oud met je worden en verheug me op de vele mooie momenten die we hopelijk nog samen zullen beleven…..


Stephan Fellinger, Ontdekkingsreiziger en professioneel levensgenieter. Partner bij De Zaak van Vertrouwen, spreker, bestuursvoorzitter SpinAwards, en directeur Blogo.nl. Liefhebber van Oost Afrika, Eivissa en Strandslag “Groote Keeten”.

4 gedachten over “Stephan Fellinger”

  1. Avatar foto
    Edwin de Groot

    Mooi verhaal Stephan! Zo lang bij elkaar is best iets om trots op te zijn, het gaat niet automatisch. Goed om daar af en toe bij stil te staan.

  2. Avatar foto
    Martijn Standaart

    Mooi Stephan, goed om dit te lezen en te zien op de foto, volledig met je eens, zorg ook voor ieder een ‘eigen’ leven. Ik wens je nog vele mooie, gezonde en gelukkige jaren toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven