Thomas Marzano

Passport scannen, riem uit, toilet tas en laptop uit de koffer, door het scan poortje heen, riem weer aan, toilet tas en laptop weer in de tas, wachten, wachten, wachten, welkom aan boord meneer Marzano, filmpje kijken, laptoppen, poging tot slapen (wat zelden lukt)…. Taxi in, hotel inchecken, wennen aan de zoveelste kamer, niet kunnen slapen want het is immers voor je gevoel gewoon middag. Wekker, taxi, kantoor, 10 vergaderingen, 400 mails, verplicht restaurant uitje met collega’s, slapen… en wanneer de wekker gaat doen we het gewoon weer opnieuw.

“Wat mooi dat je zoveel ziet van de wereld” hoor ik mensen vaak tegen me zeggen. Het is ook mooi. Ik voel me bevoorrecht dat ik zoveel mag zien, en zoveel mag meemaken.

Maar alles voelt zo gehaast en gejaagd.

Afgelopen zomer reed ik op de terugweg van mijn prachtige zomervakantie in Italië over de San Bernardino pass en besloot bovenop de berg te stoppen om even een stuk te gaan wandelen over de berg.

Na een uur lopen bevond ik me in een totale rust. Strakblauwe lucht. Een oneindig uitzicht over de vallei en geen mens te bekennen. Stilte. De wereld waar ik normaal mezelf in begeef leek niet te bestaan. De tijd stond stil. Het was een magisch moment wat ik al heel lang niet meer had mogen ervaren. En het had een enorme indruk op mij.

Daarboven op die berg maakte niks uit. Al die dingen waar wij ons dagelijks druk om maken, waar we met z’n allen maar zo gejaagd mee bezig zijn voelden compleet irrelevant.  Die dingen waar ik me zo druk om maak elke dag, stonden ineens in een heel ander perspectief. Letterlijk.

Het bleek mijn moment.

Een moment van bezinning. Een moment wat me op een nieuw gedachtenspoor bracht waar ik nog middenin zit. Het gaat verandering teweegbrengen, want het heeft mij veranderd.

02

2016 – Ik kijk er naar uit.


Ik ben Thomas Marzano (@ThomasMarzano). Head of Design for Brand, Communications and Digital bij Philips. Geboren en getogen in la bella Italia en sinds 1990 woon ik in Nederland. 39, vader en woon momenteel in Amsterdam.

11 gedachten over “Thomas Marzano”

  1. Avatar foto
    Sophie van der Wijst

    Klinkt als gevangen in de herhaling. Wat ben ik Iedere dag weer blij dat ik uit die trein ben gestapt. Geniet ieder moment van waar ik ben, wat ik doe en mijn geliefden om mij heen. Benieuwd wat 2016 je gaat brengen, wens je alle goeds!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven