Tjapko de Heus

Tjapko de Heus, video- en fotograaf

Eigenlijk was 2011 een beetje rommelig jaar, zakelijk gezien. Een jaar waarin ik zoekende was. Een jaar waarin ik met mijn bedrijf wilde groeien, maar waar het ontbrak aan richting.

Ik ben een soort omnivoor. Er zijn zoveel dingen die ik leuk vind, waar ik interesse voor heb en waar ik meer dan gemiddelde kennis van heb. Alhoewel het allemaal te maken heeft met media, communicatie en pr, werd het tijd om te focussen op waar ik echt goed in ben en waar ik het meeste plezier aan beleef.

Gesprekken met vrienden en collega’s hebben mij iedere keer een stukje verder gebracht in deze zoektocht. Graag noem ik de namen Dave Ducroix (Blue Mesa,) Judith Webber (Laat jezelf zien), Hans van de Rakt (MarketShare), mijn eigen broer Gerrit de Heus (Narratus Multimedia) en Houk Nolten (Syntens).

Deze mensen hebben er stuk voor stuk voor gezorgd dat mijn moment van 2011 het moment is dat ik heel bewust koos voor online video. Videoproductie + noem ik het maar even. Want hoewel ik veel aandacht besteed aan de beeldkwaliteit van de video is het voor mijn klanten nog belangrijker dat zij geholpen worden bij het bepalen van de inhoud van de video. Dat ik hen kan helpen met het verhaal dat zij willen vertellen. Dat ik de juiste vragen stel. Hen help hun doelgroepen te bereiken. Dit is waar ik mij het komende jaar mee bezig ga houden. Focus op aandacht…voor mijn klanten.

Tjapko bord

Als ik dit terug lees lijkt het een wervende tekst voor mezelf. Dat is absoluut niet de bedoeling. Het gaat mij echt om het feit dat ik dankzij een aantal voor mij belangrijke mensen zo’n mooi moment heb mogen beleven.

Het privémoment van 2011 is wat mij betreft het moment dat mijn vrouw Sigrid werd aangenomen als Senior Management Assistent bij De Kuip in Rotterdam. Sigrid is van nature een zeer positief ingesteld mens. Ik heb haar zelden horen klagen. Ik merkte echter dat zij steeds minder gelukkig werd in haar vorige baan. Een baan waar ze vaak alleen was, waar ze te maken had met zaken waar zij niet veel mee had en die haar creativiteit absoluut niet stimuleerde. Ze werkt nu in een zeer dynamische omgeving met veel, leuke collega’s en ze is helemaal opgebloeid. Mooi om te zien. Bovendien is ze meer van voetbal gaan houden en een steeds fanatieker wordende supporter van de mooiste club van Nederland…Scheelt veel discussies over wat we gaan kijken op zondagmiddag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven