Tom Roelofs

Tom Roelofs, popfotograaf

2010 was vooral het jaar van de spanning, 2010 was het eerste jaar waarin ik mijn veilig bijbaan stop heb gezet, 2010 was het jaar van het Europa door reizen, 2010 was het jaar van…

Ik vind voor de 2e jaar achter elkaar een mailtje van Henk-Jan in de mailbox met de vraag wat mijn momenten waren van 2010. Voor mij is een heel mooi moment om eens rustig te gaan zitten en na te denken over wat er überhaupt allemaal het afgelopen jaar is gebeurd, heel mooie herinneringen schieten langs.

Mijn zakelijk moment van 2010

Ik heb het afgelopen jaar heel veel tijd in mijn grootste passie kunnen steken, popfotografie. Het heeft heel veel tijd gevergd, ik heb heel veel uren gemaakt maar dit alles valt in het niet als ik terug door de foto’s heen bladeren. Als ik zie welke leuke momenten ik beleefd met heb met hele toffe mensen om mij heen. Ik ben nog steeds zoekende naar veel dingen en blijf mijn eigen stijl ontwikkelen maar er zijn het afgelopen jaar veel dingen duidelijk geworden. Ik ben er al snel achter gekomen dat het geen zin had om altijd en overal aanwezig te zijn maar veel gerichter te werken, te werken met muzikanten die ik muzikaal heel goed vond en die ik persoonlijk heel tof vond om mee te werken. Door specifieker te werk te gaan kan je veel meer tijd aan een project besteden waardoor ik veel meer uniekere momenten kon beleven & vastleggen van de artiesten.

In de lente een paar gesprekken gehad met m’n toen huidige (parttime) werkgever, dat ze niet al te blij waren met het feit dat mijn fotografie carrière op de eerste plek kwam en na veel wikken en wegen besloten om mij in het diepe te storten en heb in het laatste gesprek aangegeven dat ik zonder verder wilde. Achteraf is dit een hele goede & fijne keuze geweest maar op het moment dat ik de keuze nam was ik toch bang. Blijven m’n opdrachtgevers terugkomen? Heb ik genoeg inkomsten straks? Hoe gaat dit verder? Tot nu toe is het gelukkig allemaal goed gekomen. In het buitenland kwam zelfs een blijk van waardering doordat ik door een van de grootste muziektijdschriften in de wereld genomineerd werd voor de NME photo awards 2010. Ook heb ik de mogelijkheid gehad om met veel buitenlandse bands te werken voor mijn prive-projecten, dit hoop ik in 2011 nog verder uit te kunnen werken.

Mijn privé moment van 2010

Privé was het een wat rustiger jaar, er is niemand in mijn omgeving overleden, er zijn geen hele rare dingen gebeurd. Wel een relatie begonnen maar dat heeft ook niet lang standgehouden. Ik heb geprobeerd om zoveel mogelijk tijd met familie & vrienden door te brengen als mogelijk was, dit was wel lastig soms i.v.m. het vele reizen. Hoop dat ik daar niemand mee tekort heb gedaan.

Ik heb heel veel plezier gehad in 2010 en hoop dat 2011 een nog mooier jaar gaat worden!

Tom Roelofs | tomroelofs.nl

Noam Cohen, This Routine is Hell - Pisa, Italy. 2010

Noam Cohen, This Routine is Hell – Pisa, Italy.

Rue Royale - Utrecht, The Netherlands. 2010

Rue Royale – Utrecht, The Netherlands.

Roos Rebergen, Roosbeef & Djurre de Haan, Awkward I - Utrecht, The Netherlands. 2010

Roos Rebergen, Roosbeef & Djurre de Haan, Awkward I – Utrecht, The Netherlands.

Lars Kroon, Go Back To The Zoo - Oirlo, The Netherlands. 2010

Lars Kroon, Go Back To The Zoo – Oirlo, The Netherlands.

2 gedachten over “Tom Roelofs”

  1. Hoi Tom,

    Ontzettend leuk om te lezen dat je in zo’n korte tijd je draai hebt gevonden en naam hebt gemaakt in de wereld van de popfotografie. Maar het is ook niet komen aanwaaien. Je hebt er hard voor gewerkt, maar de resultaten zijn er dan ook naar.

    Nog heel veel succes!

    Groet,
    Paul

  2. Altijd weer leuk je te ontmoeten! ‘k Moest de laatste keren wel even goed kijken want jouw uiterlijk heb je enigszins aangepast aan je creatieve environment maar doet niets af aan mijn respect voor jouw vakmanschap en ik hoop echt, dat je nu eindelijk die Lex van Rossen Award eens gaat pakken! Succes Tom!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven