Uurtje Evernoten over Mijnmoment

Nog 1 maand en dan verhuizen wij met de inboedel van tijdelijk huurhuis naar ons droomhuis. Dan wordt Punkmedia, Mijnmoment en Topinnovators niet meer ‘gedaan’ vanuit een zolderkamer waar het na twee uur ’s middags in deze zomer niet te harden is van de hitte, maar vanuit een goed geïsoleerde studio. Lekker groot.

Nu nog even vanaf de zolderrrrr… waar het met open ramen in de nacht sneller afkoelt en koeler is dan in de rest van het huis.

Om vijf uur zat ik achter m’n ‘systeem’: Macbook Pro retina als werkpaard, iMac 1 open op de Mijnmoment mensen pagina, en iMac 2 open op de twitterlist Mijnmoment. Na een uurtje browsen werd ik geïnspireerd door een blog post op Internet Hall of Fame (op nu.nl tech zag ik dat twee Nederlanders op die lijst waren gekomen).

Hieronder volgt m’n verslag van een uurtje hardop tikkend nadenken op Evernote (m’n nieuwe effectieve manier van werken, echt een aanrader voor de licht chaoten onder ons). Ik stel m’n iPhone wekker in op ieder kwartier, als ijkpunt om even te reflecteren – in een zin – wat ik dat kwartier heb geschreven, bedacht etc…

Precies om 07:00 uur hoorde ik Joep naar boven komen en kroop-ie zonder iets te zeggen op m’n schoot, zonder iets te zeggen… als een katje, heerlijk. Met na een paar minuten de prachtige vraag: Wadoejepap?

HJ en Joep Evernoten


copy – paste vanuit Evernote dusssss….. welcome to my hersenpan


2013 08 03
04:54 – start, en ik lag om 01:15 in bed. Hmmm. Te warm. Op iMac 1 bezig met m’n bladwijzer.
06:09 – Evernote, werd geïnspireerd door een blog post op Internet Hall of Fame. 
06:10 – Community Mijnmoment als mijn ecosysteem zien waarin ik ‘het verschil kan maken’.
06:30 – Idee: 100 mijnmomenters vragen 1 of 2 beste blog posts op te sturen.
06:45 – Proces: actief MM’ers volgen via twitterlist Mijnmoment en blog posts 


06:12 >>

Op de Blog van Internet Hall of Fame zag ik de blogger over een van de internetpioneers bloggen. Over een lid van de community dus.

Toen dacht ik: dat moet ik ook doen met Mijnmoment.com/blog

De mijnmomenters moeten een community vormen die verstevigd wordt door de community manager: Punkmedia.

Ik ga stap voor stap mensen uit die community bij elkaar zetten.

06:15 >>

Om ze met elkaar in gesprek te laten gaan, daar waar ik weet dat zij elkaar kunnen inspireren, aanvullen…

Het mooie zou zijn dat deze personen…

Ik kan iets doen voor de wereld alleen door met mijn kleine wereld bezig te zijn. Ik wil mijn kleine wereld, of bloggers ecosysteem mijnmoment, mooier maken.

En die community moet goed beschermd worden en voor de deelnemers van waarde blijven.

Hoe schep ik die grote waarde voor de individuele mijnmomenter?

Door ze met elkaar in contact te brengen, met elkaar projecten te laten doen die uit dat contact voortkomen >> doel: geld verdienen, beter worden, van elkaar leren, etc…

Mijnmomenters stellen zich voor (video): 

Moet ik de community downsizen tot een groep die ik goed ken? Of blijft ie rond de 150 personen.

Ik ken verhalen van mensen die binnen de Mijnmoment community kijken naar betrouwbare (lees: door Punkmedia gescande) partners. 

06:30 >>

Ga mijnmomenters gericht vragen om over een thema te bloggen op Mijnmoment!

De mijnmomenters zijn daarmee de ‘Mijnmoment redactie’. Mijn Goed.is

Via persoonlijke weg – e-mail – nodig ik de verhalenvertellers uit hun bijdrage te leveren.

Ik heb een pool van 131 Mijnmomenters die ik uit ga nodigen, waar ik uit kan putten.

Stel ik vraag er 100 om 1 bijdrage te leveren. Wekelijks twee blog post op Mijnmoment met prachtige content.

Niet te moeilijk doen, vraag ze naar hun beste blog post en plaats die op Mijnmoment blog, verwijs naar het origineel.

Je kunt zelfs de community van 100 vragen om twee bijdragen te leveren aan Mijnmoment blog. Een vrije invulling. Is 4 blog posts per week. Dat vult lekker. Mijnmoment wordt dan de plek waar mensen hun mooiste blog posts kwijt kunnen, in een verzamelbak, dat niet gecureerd wordt door mij, maar door de leden zelf. Moohooi.

OF…

Ik mail een groep bloggers waar ik veel vertrouwen in heb en geef ze toegang tot hun deel van hun mijnmoment cms. En knallen maarrrr…

Hoi die en die, (…) Ik geef je de mogelijkheid om een of twee blog posts waar je heel trots op bent, waar je veel van jezelf laat zien en waar je waarschijnlijk veel mooie reacties op gekregen hebt te delen op Mijnmoment. Ik kwam laatst achter de kracht van  Mijnmoment toen ik namen van de mijnmomenters ging invullen in Google. 

Wilfred Ginnee voorbereiding op Laura in tv-debat. Hij had gelezen over haar verhaal in haar Mijnmoment. (Via Google neem ik aan.) Daar stuitte ik bij toeval op.

Doel is: om de leden van de community elkaar beter te leren kennen, zodat er een hechtere band komt tussen de mensen uit mijn netwerk. Wat afstraalt op mij, Punkmedia en Mijnmoment als amorf social organism. 

06:45 >>

Belangrijk: niets moet makkelijk worden geautomatiseerd. Alles moet persoonlijk blijven, anders verliest het zijn kracht. Bij Mijnmoment gaat het om persoonlijke binding.

En ik ga mijn redactieleden, mijn mijnmomenters zo goed mogelijk volgen, via de list Mijnmoment op twitter die op tweetdeck als timeline open staat en via de dagelijkse tour langs de blog posts van de Mijnmomenters. Misschien moet die lijst nog worden ingedeeld in frequente bloggers (dagelijks) en slow bloggers oid (die ik dan 1 x per week open).

Actief bezig zijn in die community als ‘community manager’.

Maak Mijnmoment waardevol voor de leden, maar daarmee ook voor mezelf.

 

4 gedachten over “Uurtje Evernoten over Mijnmoment”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven