Vera Camilla

‘Als mensen vragen of ik een vriendin heb, wat moet ik dan zeggen?’ ik hoorde de vraag en begroef mijn gezicht in het kussen. De leukste jongen van de wereld lag hier met me op bed en vroeg me iets wat ik in theorie heel graag zou willen horen, maar in de praktijk heel eng vond. Het duurde lang, voordat ik er aan toe was. Sinds mijn 15e had ik geen verkering meer gehad. Dat was destijds met een jongen die bij de brandweer werkte, met zijn sloffen aan auto reed en duurde maar 3 maanden, omdat ik het rond de kerst na een doos bonbons gekregen te hebben, het via de mail uitmaakte.

Toen ik de leukste jongen van de wereld voor het eerst zag, wilde ik hem eigenlijk al gelijk in pakken en mee naar huis nemen. Toch duurde het nog een paar jaar voordat we onze eerste afspraakjes hadden en daarna nog een paar maanden voordat ik hem mijn vriendje ging noemen. Ik durfde niet, vond het heel eng om me te binden. Uiteindelijk kwam ik toch zo ver, omdat hij er geen punt van maakte dat ik tijd en vrijheid nodig had. Dat ik ook avonden alleen wilde zijn en nog niet hand in hand wilde lopen. Doordat hij, toen hij vroeg ‘als mensen vragen of ik een vriendin heb, wat moet ik dan zeggen?’ en ik antwoordde dat ik er nog niet aan toe was, dat oké vond. Of in ieder geval mij het gevoel gaf dat dat prima was (inmiddels weet ik dat hij dat best moeilijk vond, maar hij deed het toch, voor mij).

We hebben bijna een jaar verkering. Elke dag zijn we samen. Ik mis hem als hij aan het werk is en als hij dan eindelijk bij mij thuis is, kan ik soms heel gemeen of stom doen. Omdat het nog steeds zo onwerkelijk voor me is. Ik knipper regelmatig nog eens even goed met mijn ogen. Maar hij is er echt.

Mijn moment van 2014 was heel eng, maar uiteindelijk een van de mooiste dingen die ik heb meegemaakt.


Vera Camilla, 22-jaar, komt uit Arnhem, maar woont in Amsterdam. Blogt op veracamilla.nl over make-up, leuke kleren en persoonlijke dingen. Maakt ook filmpjes op YouTube (youtube.com/veracamilla). Spaart mooie tassen.

6 gedachten over “Vera Camilla”

 1. Via je blog volg ik je je trouw en door je filmpjes wist ik dit al wel een beetje. Je verwoord het zo mooi, vind ik heel knap. Ik hoop dat je heel gelukkig blijft met Jeffrey 🙂 liefs!

 2. Avatar foto
  Kim Swagemakers

  Stoer Camila, en mooi! Ik deed er 4 jaar over om er echt aan toe te geven. Na 12 jaar nog elke dag zo blij. Ik wens jullie nog heel veel verliefde momenten!

 3. Avatar foto
  Nathalie Bakker

  Dingen die zo groots zijn, zijn bijna altijd eng. Zo kun je ze ook meestal herkennen als Dingen Die Er Echt Toe Doen. 🙂 Heerlijk dat je 1 van de belangrijkste hebt gevonden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven