Wouter Blok

Wouter Blok, CMO @EasyToBook

Het was mijn warmste tropenjaar tot nu toe, dus twee momenten uitkiezen is een uitdaging.

Elk einde is een moment van reflectie, dit keer versterkt door het onder woorden te brengen voor #mijnmoment. Het was mijn warmste tropenjaar tot nu toe, dus twee momenten uitkiezen is een uitdaging. Op persoonlijk vlak strijden de twee zwangerschappen met het trouwen en ons terugkeren naar mijn heimat na een grondige verbouwing. Zakelijk gezien wik en weeg ik om welke gebeurtenis wint: de trip naar Silicon Valley, de verkoop van easytobook.com en de prijzen die ons ten deel vielen.

Wouter kindje

Wouter’s prive moment

Hoe fijn onze nieuwe stulp ook is en hoe ‘volwassen’ mijn beringde vinger er nu uit ziet, nieuw leven zal het altijd winnen. Na twee zonen (vier en twee jaar oud) is een dochter een totaal nieuwe ervaring, waarschijnlijk omdat ik de andere twee als mini-me’s zie. Voor de tweede maal hadden we een thuisbevalling die zo snel ging, dat ik de rol van kraamhulp op me mocht nemen. Het zelf mogen halen van je kind is machtig mooi, wat ik me nooit had kunnen bevroedden die eerste keer toen ik niet voorbij ‘het scherm’ zuidwaarts dorstte te manoeuvreren. Clichématig wordt ze papa’s kleine meiske die beschermd dient te worden tegen de grote boze buitenwereld. Ik prijs mezelf gelukkig dat ze twee grote broers heeft die me daarbij kunnen assisteren. Inmiddels is Floor negen maanden oud en steelt ze menig hart met haar fantastisch gulle lach, waarin haar hele gezicht blijdschap uitstraalt op de mensen om haar heen. Gelukkig voor de lieve meid komt er in maart een zusje bij, waardoor de beschermingsplicht van de mannen in het gezin zich zal moeten verdelen en normaliseren. 😉 Ook zal het voor 2012 een makkie worden om een nog heter tropenjaar te worden.

Wouter prijs

Wouter’s zakelijke moment

Wat een vet jaar…bij Google in Mountainview op bezoek, veel gave spreekbeurten, prijzen en een verkoop. Na bijna vier jaar met veel plezier onderdeel te zijn geweest van de Fast50-fähige groei van easytobook.com, kwam 19 augustus de overname door Travix. Na ClearSense is het de tweede start up waar ik bij betrokken ben die succesvol verkocht werd. Best ok voor een gesjeeste KLM flight academy student (meer daar over vind je hier). In tegenstelling tot de eerste bestaan er nu zeer grote synergieën en zie ik de toekomst rooskleurig tegemoet. Het marketing budget verandert van ‘uitgeven wat je verdiend hebt’ naar ‘ongelimiteerd mits er rendement is’. Met de in vluchten gespecialiseerde zusterbedrijven zullen we wereldwijd een unieke reis-propositie uitrollen. Ondertussen behoudt easytobook.com haar koers en autonomie, zodat we in 2012 keihard kunnen werken aan het zo makkelijk mogelijk maken van het boeken van een hotel. Het leuke daaraan blijft dat het product zich uitstekend leent om te experimenten met UX/UI, SoLoMo en een keur aan beschikbare API’s. En het ecosysteem verandert constant, wat je scherp en gedreven houdt. Zoals Confucius zei: “Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life.”

1 gedachte over “Wouter Blok”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven