Agnes Swart

‘Mee met de stroom’ de woorden die voor mij van groot belang waren in 2012 maar die ik ook graag mee wil nemen naar 2013.

De stroom was sterk dit jaar, alle zeilen bij, sturen en op het juiste moment overstag. Waar ik heen wilde wist ik al een tijdje maar de vraag was nog wanneer ik daar klaar voor zou zijn en deze stap durfde te nemen. Tot er in het voorjaar zich een storm aankondigde, zo’n langzaam naderende die vervolgens losbarst, zoals een orkaan doet. Ik nam me voor wat er ook gebeurde dat ik mijn eigen richting zou gaan volgen. Als het dan toch moest stormen dan maar goed zodat ik ten minste overstag kon!

In de zomer ging ik overstag, koersend in een nieuwe richting: ontslag, nieuwe opleiding ‘Creative Photodesign’ en vanaf 1 januari 2013 fulltime zzp-en. Zakelijk gezien is dat mijn moment van 2012, alleen is dit niet 1 moment geweest maar een aaneenschakeling van momenten door heel het jaar heen. Die momenten reageerden op mijn energie: Als ik bezig ben/was met fotografie of vormgeving dan giert de energie door mijn lijf, reorganisatieperikelen en het werken in oude systemen vraten energie, de vele ideeën die in mijn hoofd rondcirkelen maar waar ik geen tijd voor kon vinden resulteerden in ‘acute regenbuien’.

Agnes 2 980

Wolken met enorme energie dreven rond

wilden graag de velden beregenen

de velden waar ze van droomden

de velden waar ze wilden leven en groeien

nu

zij lieten zich niet bewaren

ze werden groter en groter

tot ze zo zwaar werden

en zich pardoes lieten vallen

in het donkere gat van de nacht

waar geen kier zich liet ontdekken

of liet daar toch iemand het raam open?

Dankbaar ben ik voor de gesprekken die ik had met vrienden, het hielp me weer bij het bedenken van ‘oke Agnes het hoeft allemaal niet in 1 dag, 1 week, 1 maand, je komt er wel ook als je eens even een dag helemaal niks doet’. Dankbaar voor de storm die me gebracht heeft waar ik nu ben. Klaar voor het maken en horen van nieuwe verhalen, nieuwe ontmoetingen, nieuwe paden. De zee is groot maar ik volg mijn stroom!

Agnes Swart

Voor de specifieke verhalen van 2012: www.dagnespresso.wordpress.com

5 gedachten over “Agnes Swart”

  1. Zo herkenbaar. Ik leer nu ook dat het allemaal niet in 1 dag hoeft of eigenlijk hoop ik dat te gaan leren 🙂
    Erg leuk dat je de creatieve kant op gaat, ik heb in mijn hoofd ook creatiever bezig te zijn. Ik wil iets creeëren. Ben benieuwd naar je moment van dit jaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven